İpekyolu Belediyesi: Mahallelerimize Doğalgaz Çekilmesi AKSA’nın Sorumluluğundadır

İpekyolu Belediyesi: Mahallelerimize Doğalgaz Çekilmesi AKSA’nın Sorumluluğundadır

İpekyolu Belediyesi: Mahallelerimize Doğalgaz Çekilmesi AKSA’nın Sorumluluğundadır

```json { "title": "İpekyolu Belediyesi: Doğalgaz Çalışmaları AKSA'nın Sorumluluğunda", "spot": "Belediye, Ağustos 2024'te aldığı meclis kararını AKSA'ya ilettiğini, ancak bütçe yetersizliği nedeniyle çalışmaların başlatılamadığını açıkladı.", "text": "

İpekyolu Belediye Meclisi, Ağustos 2024'te aldığı kararla, ilçeye bağlı bazı mahallelere doğalgaz altyapısı ulaştırılmasına ilişkin herhangi bir hukuki veya teknik engel bulunmadığını belirterek kararı AKSA Doğalgaz yetkililerine iletti. Ancak geçen sürede doğalgaz altyapı çalışmalarında somut ilerleme sağlanamadı.

\n\n

Mahallelerde Altyapı Hazır

\n

İpekyolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Cemil Uca, Bostaniçi, Kevenli, Gündoğdu, Şafak, Karşıyaka, Yalı ve Selimbey mahallelerinde su ve kanalizasyon altyapısı tamamlanmış sokaklarda doğalgaz çalışması yapılmasına yönelik meclis kararı alındığını ve kararın AKSA Doğalgaz'a iletildiğini açıkladı.

\n\n

Bütçe Engeli

\n

Uca, yapılan görüşmelerde meclis kararlarının AKSA Doğalgaz'ın genel merkezine gönderildiğini, doğalgaz hattı döşenmesi için ek bütçe talebinde bulunulduğunu belirtti. Bütçenin onaylanması halinde çalışmalara başlanabileceği, aksi takdirde söz konusu mahallelerin bir sonraki yıl yatırım programına dahil edileceği bilgisinin kendilerine iletildiğini ifade etti.

\n\n

Sorumluluk Aktarımı

\n

İpekyolu Belediyesi olarak ilçede yaşayan vatandaşların doğalgaz hizmetine erişimi konusunda tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini vurgulayan Uca, sürecin bundan sonraki aşamasının tamamen AKSA Doğalgaz'ın tasarrufunda olduğunu bildirdi.

\n\n

Sürecin Gelişimi

\p

İlçede yaşayan vatandaşların ve mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda harekete geçen İpekyolu Belediyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun teknik incelemeleri neticesinde söz konusu mahallelerde doğalgaz hattı döşenmesine engel teşkil eden unsurları ortadan kaldırdı. Belediye Meclisi'nin Ağustos ayında aldığı kararla mahalle ve sokaklara doğalgaz hattı çekilmesine yönelik yasal zemin oluşturuldu.

\n\n

Önceki Açıklama

\n

Belediyenin daha önce yaptığı açıklamada, mahallelere doğalgaz ulaştırılması yönünde gerekli idari ve teknik adımların tamamlandığı, bu aşamadan sonraki sürecin AKSA Doğalgaz firmasının sorumluluğunda olduğu belirtilmişti. Doğalgaz hizmetinin mahallelere ulaşmasıyla vatandaşların yaşam kalitesinin artacağı ve çevresel ve ekonomik açıdan önemli kazanımlar elde edileceği ifade edilmişti.

", "keywords": "İpekyolu Belediyesi, doğalgaz, AKSA, altyapı, mahalle, bütçe, meclis kararı, Cemil Uca, Van" } ```
Van,İpekyolu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Başkan Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Karaca'nın Acısını Paylaştı

Çanakkale Belediyesi, Avrupa Seramik Rotası Genel Kurulu'na Katılacak

Keçiören'de atık pil toplama yarışmasının şampiyonu Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İlkokulu oldu

Çankırı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ilçemiz Ilgaz'da Gerçekleştirildi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Öğrencilerle Doğal Yaşam Merkezi'nde Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Bolat, Etiyopya ve Libya ile mutabakat zaptı imzaladı

İzmit'te Alikahya Fatih Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Siirt'te 15 Kilometrelik Yeni İmar Yolu Çalışmaları Başladı

İzmit'te Dünya Hayvanları Koruma Günü 41 Patifest ile kutlandı

Van'da Toplu Ulaşım Araçları Düzenli Temizleniyor

Bolat: Kadınların Ekonomideki Rolü Türkiye-Afrika İlişkilerini Güçlendirecek

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kamu Spor Oyunları Voleybol Finalini İzledi

CHP Ardahan İl Kongresi'nde Yunus Dündar İl Başkanı Seçildi

Türkiye ile Libya arasında müteahhitlik alacakları ve yeni projeler için anlaşma imzalandı

Aydın'da 29 Ekim Temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması Düzenlenecek