İpekyolu Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladı

İpekyolu Belediye Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

İpekyolu Belediye Meclisi'nin Mart ayı son toplantısı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasıyla başladı. Eşbaşkan Canan Uzunay, kadın mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

İpekyolu Belediye Meclisi'nin Mart ayı son toplantısı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasıyla başladı.

Yöresel Kıyafetler ve Sloganlarla Katılım

İpekyolu Belediye Meclisi toplantısına Eşbaşkan Canan Uzunay, meclis üyeleri, İpekyolu DBP İlçe Eşbaşkanı Şengül Acı ve belediyede çalışan kadınlar yöresel kıyafetlerle katıldı. Toplantıya "Jin, Jiyan, Azadî" sloganları eşlik etti.

Kadın Dayanışmasının Önemi Vurgulandı

Toplantıyı Eşbaşkan Uzunay ve kadın meclis üyeleri yönetti. Meclis öncesinde konuşan Eşbaşkan Uzunay, 8 Mart'ta kadın dayanışmasının önemine dikkat çekerek katılan tüm kadınlara teşekkür etti.

"Kadın Mücadelesinin Sonucu"

Eşbaşkan Uzunay konuşmasında, yıllardır kadını yok sayan bir anlayışla karşı karşıya olunduğunu belirtti. Bugün bir arada olmanın kadınların verdiği mücadelenin sonucu olduğunu ifade etti. Eşbaşkanlık sistemiyle kentte söz sahibi olmanın ve yönetimde yer almanın yine kadın mücadelesi sayesinde mümkün olduğunu kaydetti.

Daha Güçlü Mücadele Çağrısı

Uzunay, yaşamın her alanında kadınların sorumluluk aldığını ve büyük bir yol kat edildiğini söyledi. Dünyanın her yerinde her gün onlarca kadının katledildiğini hatırlatarak, herkesin daha güçlü bir mücadele yürütmesi gerektiğini vurguladı. İçinden geçilen barış sürecinde de en büyük sorumluluğun kadınlara düştüğünün farkında olduklarını belirten Uzunay, "Barışı yine kadınlar getirecek" dedi.

Açıklamaların ardından meclis toplantısında komisyon raporları görüşülerek gündem maddeleri ele alındı.


Van,İpekyolu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Şahinbey Belediye Başkanı, Şahinbey'i Rahmetle Andı

DBB Kadın Hentbol Takımı 1. Lig yolunda

Muratpaşa Belediyesi, Kadın Personeline Yönelik Hak ve Farkındalık Eğitimi Düzenledi

Pendik Belediyesi'nin İlk Balık Restoranı 'PenCR Balık' Açılıyor

Aksaray'da Kitap Konakları ve Millet Kıraathaneleri Sınav Döneminde Dolup Taşıyor

Yalova'da 'İnsanı Kim Öldürdü?' Temalı Felsefe Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Aksaray'da Su Yönetiminde Dijital Dönüşüm: Kayıp-Kaçak Oranı Düşüyor

Kayseri'de Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'ne 3,25 Milyar TL Yatırım

Aksaray Belediyesi, Haşerelere Karşı Biyolojik Mücadele Başlattı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yeni bağlantı yolu çalışmaları başladı

Kayseri'de Temiz Enerji Yatırımı Birinci Yılını Tamamladı

Nevide Çiçek avukat oldu!

İstanbul’un Şarkıları AKM’de hayat buldu

Aksaray'da 12 Park Yenilendi; Futbol Sahaları ve Aydınlatmalarla Modernize Edildi

Iğdır Belediyesi 2026 Performans Raporu Yayımlandı