İmamoğlu: "İstanbul'da sadece 16 milyon insan yaşamıyor"

İmamoğlu:

İmamoğlu: "İstanbul'da sadece 16 milyon insan yaşamıyor"

Atatürk Kent Ormanı’nda düzenlenen ‘Kuş Göçü Gözlem Etkinliği’ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'un sadece 16 milyon İstanbulludan değil, belki onlarca milyon canlıyla aslında iç içe, bir arada olduğunu konuştuk bilim insanlarıyla” dedi. 

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından, Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı Festival Alanı’nda düzenlenen “Kuş Göçü Gözlem Etkinliği”ne katıldı. İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin ve İstanbul Üniversitesi Ormancılık Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi kuş bilimci (ornitolog) Ergün Bacak, İmamoğlu’nun İstanbul semalarında görülen kuş türleriyle ilgili bilgilendirdi. Etkinlik kapsamında kurulan stantları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, özel dürbünler yardımıyla kuş gözleme etkinliğini deneyimledi. 

İzlenimlerini etkinlik alanında aktaran İmamoğlu, “İstanbul'un sadece 16 milyon İstanbulludan değil, belki onlarca milyon canlıyla aslında iç içe, bir arada olduğunu konuştuk bilim insanlarıyla” dedi. Bu tür etkinliklerin profesyonel bir tarafı da olduğunu belirten İmamoğlu, “Çünkü bir gözlem yapılıyor ve bunlar kayıt altına alınıyor. Gördüğüm kadarıyla bilim insanlarımız kadar, katılımcı İstanbullu hemşehrilerimiz vardı. Bir başka tarafı da çocuklarla, yeni nesille bu işin paylaşılması ve onların da bilgi sahibi olmaları. Bu yaşta çocuklarımızın, gençlerimizin bilgi sahibi olması, aslında kentin doğal alanlarının, tabiatın, doğanın korunmasına dönük de bir bilincin oluşması anlamına geliyor. Dolayısıyla Park Bahçeler Daire Başkanlığımızın güzel etkinliğinin çok kıymetli olduğunu görüyorum” diye konuştu. 


Haber Kaynak : İGFA

Mersin'de Kadın Emeği ile Kan Portakalı İşleniyor

Van Büyükşehir Belediyesi Personeline Etkili İletişim Eğitimi Verildi

KASKİ'nin 2025 Yatırımları ve 2026 Yol Haritası Değerlendirildi

Yunusemre Belediyesi, Esnaf Odalarıyla İş Birliği Yaparak Pazar ve Fuar İzinlerini Kısıtladı

Çanakkale Belediyesi, Vatandaşlar İçin Karbon Ayak İzi Hesaplama Modülünü Hizmete Sundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, DHMİ Genel Müdürü Çakmak'ı Ziyaret Etti

Diyarbakır'da İftar Çadırlarında Yurttaşlarla Buluşma

Kayseri'de 300 Milyon TL'lik Katlı Kavşak Projesi İncelendi

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Aylık Basın Toplantısında Çalışmaları Değerlendirdi

Troya Caddesi'nde Altyapı Çalışması Nedeniyle Trafik Kısıtlaması

Sazova Parkı'nda Ağaç Gençleştirme ve Seyreltme Çalışmaları Sürüyor

Toroslar Belediyesi'nin Minik Öğrencileri İtfaiyeciliği Yerinde Öğrendi

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Çalışmaları Tanıtıldı

Toroslar Belediyesi Kadın Hentbol Takımı Namağlup Liderliğini Sürdürdü

Eskişehir'de 'Şehir Paylaşmaktır' Kolisinden Ramazan'da İhtiyaç Sahiplerine Destek