İletişim'den 'yapay zeka' uyarısı!

İletişim

İletişim'den 'yapay zeka' uyarısı!

İletişim Başkanlığı, dijital platformlardaki, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri reklamı" ve e-ifade çağrısı içeren mesajlar hakkında açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) -Sahte reklam filmleri ve kısa mesaj dolandırıcılıkları hakkında açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Sahte reklam filminde kullanılan görüntülerin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerikan TV kanalı PBS'e 18 Eylül'de yaptığı açıklamalardan alındığının kaydedildiği açıklamada, dolandırıcılık maksadıyla, görüntülere Türkiye Petrolleri logosu eklenmiş, görüntülere eklenen ses yapay zekâ ile üretildiği kaydedilid.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın görüntülerdeki gibi bir açıklaması yoktur" denilen açıklamada, "Bazı cep telefonlarına gelen, 'Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkınızda dosya açıldı. Sanık olarak ifadenizi e-ifade uygulaması üzerinden veriniz' şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır. Kısa mesajdaki link, kullanıcıları zararlı bir uygulamanın kurulumuna yönlendirmektedir. Bu kurulumun yapılması halinde zararlı yazılımla telefonunuz ele geçirilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmî kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz." ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: iletişim'den 'yapay zeka' uyarısı!

İscehisar Belediye Başkanı ve İhsaniye Belediye Başkanı, Ankara'da TBMM'de Milletvekillerini Ziyaret Etti

Turistler Kemer'de Çiçek Açan Manolyaları Tablolarına Taşıyor

Kemer'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Kemer'de kreş öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Denizli, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti Unvanı İçin Finalde

Şuhut'ta Bademlik Camii Bahçesinde Bakım ve Düzenleme Çalışması Yapıldı

TAYK'ta yeni başkan Ahmet Eker oldu

Fatih Mahallesi'nde İftar Sofraları Kuruldu

İscehisar Belediye Başkanı Kılınçarslan, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılını Kutladı

Şuhut Belediyesi Personel İftarında Yatırımlar ve Ülke Gündemi Konuşuldu

İscehisar'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor