İletişim'den 'Dışişleri' açıklaması

İletişim

İletişim'den 'Dışişleri' açıklaması

Bazı sosyal medya hesaplarından, "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının açıklaması" iddiasıyla paylaşılan belgenin sahte olduğu açıklandı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı adı kullanılarak yapılan sahte açıklama hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı adına, "21 Şubat 2024, Türkiye Cumhuriyeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Arasında Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması Hk." başlığıyla sahte bir açıklamanın dolaşıma sokulduğu tespit edildiğine dikkati çekilen açıklamada, "Dışişleri Bakanlığınca yapılan son açıklama numarası 33 iken bu açıklamanın numarasının 34 olduğu görülmektedir. Ayrıca paylaşımlarda ileri sürülen "Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı açıklaması" iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Dışişleri Bakanlığımızın logo ve kurumsal renkleri kullanılarak hazırlanan ve sosyal medyada paylaşılan belgedeki açıklama, Dışişleri Bakanlığımız veya Millî Savunma Bakanlığımıza ait değildir. Resmî kurumlar adına yapılan bu tür manipülatif dezenformasyon faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : İGFA

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası