İletişim: Göç İdaresi'nin noterle anlaştığı iddiaları manipülasyon

İletişim: Göç İdaresi

İletişim: Göç İdaresi'nin noterle anlaştığı iddiaları manipülasyon

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddiasının manipülasyon olduğunu duyurdu.

ANKARA (İGFA) - “Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddiasına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı bir televizyon programında, "Oturum ve ikamet izinlerinin müracaatı için Noterler Birliği ile protokol imzalandığını" duyurduğuna dikkati çekilerek, "Bahse konu protokolle noterliklere yapılacak müracaatlar iddia edildiği gibi sığınmacılarla ilgili değil, "ülkemize bilimsel araştırma amacıyla gelecek, ticari bağlantı veya iş kuracaklar, eğitim ve turizm amacıyla gelecek yabancılar" ile ilgilidir.  Noterler Birliği ile gerçekleştirilen protokol de sadece belirtilen amaçlarla ülkemize gelen yabancıların ikamet izni başvuru süreçlerini kapsamaktadır. Noterler, müracaat evraklarını kabul edip hem sistem üzerinden hem de fiziki olarak Göç İdaresi'ne iletecektir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Nevşehir Belediyesi, PMYO ve BESYO Adayları İçin Ücretsiz Parkur Kursu Düzenliyor

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Üstündağ, KKTC'deki Üniversite Programına Katıldı

Nevşehir Belediyesi, 7-10 Yaş Grubuna Yönelik Ödev Takip Atölyesi Düzenliyor

Sanayi bölgelerine AVM ve sanayi kıskacı

3'üncü Türkiye Kadın Zirvesi'ne geri sayım

Nevşehir'de Çocuklar İçin Temel Satranç Kursu Kayıtları Başladı

Nevşehir'de Paşa Konağı Halk Kütüphanesi Sınav Dönemi İçin Hazır

Kemer'de Kuzdere Mahallesi yollarında asfalt yama çalışmaları devam ediyor

Üsküdar Belediyesi’nden Sıfır Atık Günü’ne özel anlamlı proje

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısını Gerçekleştirecek

Denizli Su Çalıştayı Sonuç Bildirgesi Açıklandı: İklim Değişikliğine Karşı Sürdürülebilir Su Yönetimi Önerileri

Denizli'de 572 Üreticiye Damızlık Hayvan Desteği

Denizli'de Yaşlılara Saygı Haftası Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Denizli'de Dünya Tiyatro Günü Sanatla Kutlanacak

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sanayi Temsilcileri ile Görüştü