İletişim Başkanı Altun, Fahir Atakoğlu Konseri'nde konuştu

İletişim Başkanı Altun, Fahir Atakoğlu Konseri

İletişim Başkanı Altun, Fahir Atakoğlu Konseri'nde konuştu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye'nin, hatta dünya tarihinin gördüğü en hain kalkışmalardan birinin adı olduğunu belirtti.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) "15 Temmuz Destanı Milletin Zaferi Fahir Atakoğlu Konseri" programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından İmam Muhsin Kara tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

15 Temmuz'un demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet olduğuna dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, bu darbe girişiminin küresel sömürü düzeninin maşası bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan işgal girişimi olduğunu ifade etti.

İletişim Başkanı Altun, 15 Temmuz'un darbe görünümü altında vatanın işgali, ülkeyi sömürgeci devletlerin emrine amade kılmayı hedefleyen bir kumpas olduğunu kaydederek, "Bundan tam 8 yıl önce FETÖ mensupları eliyle girişilen büyük kötülüğün adıdır 15 Temmuz. Fakat diğer taraftan '15 Temmuz' aynı zamanda bu milletin zaferinin de adıdır. Bu milletin şanlı direnişini tüm dünyaya gösteren günün adıdır. Kahraman milletimizin, istiklaline nasıl bağlı olduğunu bütün dünyaya en güçlü şekilde gösterdiği, teyit ettiği gündür." diye konuştu.

İletişim Başkanı Altun, şöyle devam etti:

"O gün, o gece sözüm ona her şey planlanmıştı fakat hesap etmedikleri, edemedikleri bir şey oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve milletimizi meydanlara, direnişe çağırdı. 'Ben milletin gücünün üstünde bir güç tanımadım bugüne kadar.' diyerek, milleti tek ses, tek yürek olmaya, darbe görünümlü işgal girişimini bertaraf etmeye çağırdı. Kahraman milletimiz de o gece bu çağrıya kulak verdi ve bütün dünya gördü ki gerçekten milletimizden daha güçlü bir seda, güçlü bir varlık yoktur. Cumhurbaşkanımızın dediği o söz, 'Ben milletin gücünün üstünde bir güç tanımadım bugüne kadar.' sözü, kendisini o gün net gerçekleştirdi ve o gün ne kadar gerçek olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Bu milletin azizliğini, bu milletin büyüklüğünü bütün dünya gördü. Milletimiz gösterdiği teveccühle hangi hâl ve şartta olursa olsun vatanına göz dikenlere sonuna kadar karşı çıkacağını tüm dünyaya gösterdi. O gün şu hakikat bir kez daha tescil edilmiş oldu. Türkiye'nin tam bağımsızlık yolundaki mücadelesini sekteye, akamete uğratmak isteyen bütün girişimler, milletimizin ferasetiyle, kahramanlığıyla aciz kalacaktır, bertaraf edilecektir."

İletişim Başkanı Altun, milletçe dünyaya ilan ettikleri bu gerçeği, bu hakikati her yıl "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" vesilesiyle bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle öne çıkardıklarını hatırlattı.

İletişim Başkanı Altun, dünyaca ünlü sanatçı Fahir Atakoğlu'nun 15 Temmuz'a özel, 2021 yılında "15 Temmuz Destanı" albümünü hazırladığını hatırlatarak, albümde 9 senfonik eserin yer aldığını anımsattı.

Albümün içeriği hakkında bilgi paylaşan İletişim Başkanı Altun, her bir eserin, milletçe 15 Temmuz gecesinde anbean yaşananların müziğin diliyle adeta ölümsüzleştiğini ifade ederek, Atakoğlu'na teşekkür etti.

İletişim Başkanı Altun'un konuşmasının ardından piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu ile orkestrası konser verdi. Atakoğlu, konserde "15 Temmuz Destanı" adlı senfonik eserinin yanı sıra "Yeşilada" ve "Sarı Zeybek" adlı çalışmalarını da seslendirdi.

Programda, İstanbul Valisi Davut Gül de bir konuşma yaptı.

Etkinliğe, gazi ve şehit yakınları, milletvekilleri, sanatçılar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yerli ve yabancı basın mensupları katıldı.


Haber Kaynak : İGFA

Başkan Seçer Avrupalı Başkanları ağırladı

Londra'da Türk Modası rüzgarı

Adalet Bakanı Gürlek'ten Başsavcılıklara Bahis ve Kumar Mücadelesi Genelgesi

Ulusal Vefa Programı Ramazan'da da Desteklerini Sürdürüyor

Aksaray Belediyesi Gazze'de Ramazan Boyunca Günlük Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruyor

Tepebaşı'nda Engelli Aileleriyle Ramazan İftarında Buluşma

Bakan Göktaş, Şehit Aileleri ve Gazilerle TBMM'de İftarda Buluştu

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Ramazan'da Vatandaşların İftar Sofrasında

Manavgat Belediyesi'nin Ramazan İftar Sofraları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Yomra Belediye Başkanı, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Yeni Yönetimini Ziyaret Etti

ÇYDD Manavgat Şubesi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek'i Ziyaret Etti

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Ramazan Geleneğini Fen Lisesi Öğrencileriyle Sürdürdü

Yomra Belediye Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetimini Ziyaret Etti

Hasan Hüseyin Korkmazgil, Odunpazarı'nda Düzenlenen Programla Anıldı

Yalova Belediyespor Güreşçileri İl Turnuvasında Derece Elde Etti