İkinci el araçlarda fiyatlar 3 aydır değişmedi!

İkinci el araçlarda fiyatlar 3 aydır değişmedi!

İkinci el araçlarda fiyatlar 3 aydır değişmedi!

İkinci el araç piyasasında yapay zeka ile geliştirilen Şubat ayı Fiyat Endeksi verilerine göre fiyatlar, geçen yılın Aralık ayında gösterdiği artıştan sonra 2025 yılının Ocak ve Şubat aylarında sabit kaldı.

İSTANBUL (İGFA) - Online ikinci el araç platformlarından VavaCars, yapay zeka ile geliştirdiği VavaAI Fiyat Endeksi’nin Şubat 2025 sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Rapora göre, ikinci el araç fiyatları, geçen yılın Aralık ayında gösterdiği artıştan sonra 2025 yılının Ocak ve Şubat aylarında sabit kaldı.

Raporda, enflasyon, döviz kuru ve ikinci el araç fiyatlarında bir yıl içinde gerçekleşen değişim oranlarına da yer verildi.  TÜİK verilerine göre bir yıl içinde toplam enflasyon artışı yüzde 39,05 olarak gerçekleştirken son 12 ayda ikinci el araç fiyatları ise yüzde 11 oranında artış gösterdi.

FİYATLARIN SABİTLİĞİ ALICILAR AÇISINDAN AVANTAJ...

Endeks sonuçlarını değerlendiren sektör temsilcilerinden Serdıl Gözelekli, 2025 yılının ilk aylarında her alanda artış görülmesine rağmen ikinci el araç fiyatlarının sabit kalmasının alıcılar için avantaj oluşturduğunu kaydetti.

Bu dönemde alım yapanlar yılın geri kalanında yaşanacak değer artışlarından da ciddi kazanım elde edeceğini belirtirken, 2024 yılı boyunca ikinci el araçların döviz karşısında yatırım değerini koruduğunu, 2025 yılında da paralel bir gelişme yaşanacağını ön gördüklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Cezayirli Turizm Profesyonelleri Bursa'da Ağırlandı

Mudanya, Bursa Büyükşehir'in Yatırımlarıyla Örnek Kıyı Kenti Olma Yolunda

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı'nın Çalışma Yönetmeliği Yayımlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2,13 Milyar Euroluk Yeşil Şehir Eylem Planı'nı Meclise Sundu

Bursa'da Yeni Yıl Coşkusu 19 Gün Sürecek

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Et İşletmesi Gaziantep'e Örnek Oldu

Aydın'da TÜBİTAK İş Birliğiyle Bilim Merkezi Projesi İçin Saha Çalışmaları Başladı

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Söylemez, Çok Dilli Karşılama Totemlerini İnceledi

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Söylemez, Halk Kütüphanesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Kars'ta Engelliler Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Muş'ta Kadın Dayanışma Merkezi Hizmete Hazırlanıyor

Muş'ta Parklara Çift Dilli Çevre Bilinci Tabelaları Yerleştirildi

Cevher Dudayev Mahallesi'nde Arıza Nedeniyle Su Kesintisi Yapılacak

Muş Belediyesi, karla mücadele için 241 personel ve 44 araçla sahaya hazır

Nevşehir'de Köy Okulu Öğrencilerine Ücretsiz Saç Bakımı ve İkram