İçişleri'nden haftalık trafik raporu

İçişleri

İçişleri'nden haftalık trafik raporu

Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin 1-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde 2 milyon 609 bin 216 araç denetlendi. Toplam 436 bin 589 araca ve sürücüye işlem yapıldı.

ANKARA (İGFA) -  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik denetimlerine ilişkin son bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin 1-8 Ağustos tarihleri arasında 2 milyon 609 bin 216 aracın denetlendiğini açıkladı.

Denetimlerde, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 210, hız ihlalinde bulunan 127 bin 384,  periyodik muayenesi yaptırılmamış 26 bin 288, emniyet kemeri kullanmayan 17 bin 569, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 151 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 891 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplam 436 bin 589 araca/sürücüye işlem yapıldı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1822501222231728503

BAKAN YERLİKAYA'DAN 'EMNİYET KEMERİ' UYARISI

Bu arada emniyet kemeri kullanımının, trafik kazası kaynaklı can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 60 azalttığını belirten Bakan Yerlikaya, otobüsler dahil tüm araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmasının yasal zorunluluk olduğunu anımsattı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Vatandaşlarımızın seyahatlerinde 'emniyet kemeri' en önemli koruyucu tertibattır. Lütfen, can güvenliğiniz için 'yolculuğun başladığı andan itibaren seyahat süresince' emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: içişleri'nden haftalık trafik raporu

2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başvuruları Başladı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Geleneksel Kalandar Kutlamasında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden Gençlere Resim Atölyesi

Çorlu'da Kar ve Buzlanmaya Karşı Belediye Ekipleri Seferber Oldu

Kepez'de Yaşlılara Yönelik Güvenlik Zinciri Uygulaması Hayata Geçirildi

Didim'de Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Toroslar Belediyesi'nde 2025 Yılında 1.593 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Mamak'ta Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Haliliye Belediyesi, Kendi Atölyelerinde Üretim Yaparak Tasarruf Sağlıyor

Bayburt'ta Yoğun Kar Yağışı Sonrası Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Pendik'te Kış Bilim Okulu 2026 İçin Kayıtlar Başlıyor

Manisa'da Belediye Hizmet Araçları Artık Canlı Yayında

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'ndan Rast Faslı Konseri

Tepebaşı Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Yalova Belediyesi, Kış Şartlarına Karşı Kent Genelinde Önlemlerini Sıkılaştırdı