İçişleri'nden 81 ile 'maske' genelgesi

İçişleri

İçişleri'nden 81 ile 'maske' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu kararları ile ilgili "Maske" genelgesi yayımladı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelgesinde, bundan böyle açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanmasının 3 Mart 2022 tarihi itibariyle sonlandırıldığı kaydedildi.

Yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edileceği belirtildi.

Ayrıca genelgede AVM, tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarının kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulamasıyapılması uygulamasının da sonlandırıldığına dikkati çekilerek, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ya da son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçakla seyahat gibi durumlarda istenilen negatif PCR test sonucu ibrazının istenilmesi uygulamasının da 3 Mart 2022 tarihi itibariyle sona erdiği bildirildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: içişleri'nden 81 ile 'maske' genelgesi

Meram Belediyespor’dan kickboksta gururlandıran başarı daha

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor 

Yapılan son araştırmalar, pirinç tüketiminin diyet kalitesini artırdığını gösteriyor

Demet Akalın & Sefo’nun 'Yerinde Dur'u zirvede!

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

İstanbul Büyükşehir'den çocuklara ücretsiz yaz kursu

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım