İBB’DEN YEREL EŞİTLİK İÇİN ÜÇ ÇALIŞTAY

İBB’DEN YEREL EŞİTLİK İÇİN ÜÇ ÇALIŞTAY

İBB’DEN YEREL EŞİTLİK İÇİN ÜÇ ÇALIŞTAY

İBB, Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında üç ayrı tematik çalıştay düzenledi. Kadın, Engelli ve Çocuk temalarında sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, aktivistler, ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve engelli meclisleri temsilcilerinden oluşan geniş bir paydaş grubu katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlıkları süren 2025-2029 Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) kapsamında üç ayrı tematik çalıştay düzenledi. Kadın, Engelli ve Çocuk temalarında gerçekleştirilen çalıştayların amacı; toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı hedeflerin geliştirilmesi, öncelikli alanların belirlenmesi ve yerel politikalarda halkın katılımının güçlendirilmesi olarak belirlendi.

Çalıştaylara İBB’nin ilgili birimleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, aktivistler, ilçe belediyeleri, kent konseyleri ve engelli meclisleri temsilcilerinden oluşan geniş bir paydaş grubu katıldı.

KADIN ÇALIŞTAYI: “EŞİTLİK YOLUNDA ORTAK ADIMLAR”

10 Ekim 2025’te Yenikapı Metro İstanbul Akademi’de Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda 104 katılımcı yer aldı. İstanbul’da kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tematik masalarda ele alınırken, talepler “katılımcılık, sağlık, ekonomik güçlenme, kültür-sanat, erişilebilirlik, güvenlik, barınma, afet ve eğitim” başlıkları altında toplandı.

ERİŞİLEBİLİR VE EŞİT İSTANBUL

8 Ekim 2025’te 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisi’nde Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştaya ise 205 kişi katıldı. Erişilebilirlik önlemleriyle gerçekleştirilen çalıştayda, engelli bireylerin sorunları ve çözüm önerileri iki oturumda tartışıldı. Talepler, “katılımcılık, sağlık, eğitim, kültür-sanat, spor, barınma, iletişim, ulaşım, mimari erişilebilirlik, istihdam” gibi 15 tematik masa altında toplandı.

ÇOCUK HAKLARI TEMELLİ YAKLAŞIM

9 Ekim 2025’te Artistanbul Feshane’de Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda, çocuk politikalarının güçlendirilmesi ve çocuk hakları temelli yaklaşımlar ele alındı. Katılımcılar, İstanbul’daki çocukların yaşadığı sorunları belirleyip önceliklendirdi. Talepler “katılımcılık, sağlık, yoksulluk, kültür-sanat, ulaşım, güvenlik, barınma, afet, eğitim” başlıkları altında toplandı.

EYLEM PLANINA DOĞRUDAN KATKI

Üç çalıştayın çıktıları, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hedef ve eylem alanlarını doğrudan besleyecek. İBB, bu süreçle birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve katılımcı yönetim anlayışını güçlendirmede önemli bir aşamayı geride bırakmış oldu.

 


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 5 Bin Aileye Süt Yardımı: 5 Yılda 22 Milyon TL'lik Sosyal Destek

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Uğur Mumcu, Ankara Kent Konseyi'nde Sanatla Anıldı

Yunusemre Belediyesi, Kadınlara Yönelik Yüzme Kurslarını Kış Döneminde de Sürdürüyor

Ardahan Belediye Başkanı Demir, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Toroslar Belediyesi Şubat Meclisi'nde Afetler ve Kalıcı Çözümler Gündemde

Eskişehir'de 65 Yaş Üstü Emeklilere Yönelik Destek Kartı Başvuruları Başladı

ESMEK Türk Sanat Müziği Korosu, Opera Sahnesi'nde Coşkulu Konser Verdi

Eskişehir'de 9. Geleneksel Mini Minikler Futsal Şenliği Sona Erdi

Toroslar Belediyesi, Sağanak Yağış Sonrası Sahada

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan Berat Kandili Mesajı

Türk Hava Kuvvetleri’nden hayat kurtaran uçuş

2026 Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası Konya'da Start Aldı

Konya'da 'Sürdürülebilir Ulaşımda Nezaket ve Görgü Kuralları' Yarışması Sonuçlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Viyana'da Sema Mukabelesi Gerçekleştirdi