İBB’DEN KADINLAR İÇİN ÖZ SAVUNMA ATÖLYESİ

İBB’DEN KADINLAR İÇİN ÖZ SAVUNMA ATÖLYESİ

İBB’DEN KADINLAR İÇİN ÖZ SAVUNMA ATÖLYESİ

İBB Spor İstanbul ve İBB Kadın iş birliğiyle düzenlenen Kadın Öz Savunma Atölyesi İBB Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde yapıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe 130’a yakın kadın katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul ile İBB Kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İBB Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde bir öz savunma atölyesi gerçekleştirdi. “Fark Et, Terk Et, Bildir!” sloganıyla düzenlenen atölyede kadınlar şiddetin farklı biçimlerini tanıma, günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskleri fark etme ve temel öz savunma yaklaşımlarını öğrenme fırsatı buldu.

Yaklaşık 130 kadının katıldığı atölyede İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar, İBB Spor İstanbul Genel Müdür Yardımcıları Neslihan Uçar Çadırcı, Coşkun Yıldız ve Fulya Soğuk yer aldı.

“KADINLARIN GÜÇLENDİĞİ ŞEHİRLER DAHA ÖZGÜR”

Atölyenin açılışında söz alan İBB Spor İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Uçar Çadırcı, “İstanbul’da yaşayan tüm kadınların daha güvende, daha bilinçli ve daha güçlü olmasına yönelik somut bir adım atıyoruz. Hedefimiz çok net: Kadınların şiddeti her yönüyle fark etmesi, kendine zarar veren ilişkileri ve durumları terk edebilmesi, yaşadığı ya da tanık olduğu her türlü şiddeti gecikmeden bildirebilmesi. Amacımız bu çalışmaların bir salonda sınırlı kalması değil. Hedefimiz, bu atölyeleri İstanbul’un tüm ilçelerine, parklara, açık hava alanlarına taşımak. Çünkü güvenli bir şehir ancak erişilebilir eğitimlerle mümkün olabilir. Ve biz, her kadına ulaşmadan bu hedefin tamamlandığını düşünmüyoruz. Kadınların güçlendiği şehirler daha özgür, daha eşit ve daha umut doludur. Bir kadının kendini güvende hissettiği bir İstanbul, hepimiz için daha iyi bir gelecektir” dedi.

“İSTANBUL’UN HER NOKTASINDA KADINLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar ise konuşmasında kadınların güçlenmesine yönelik bu çalışmaların şehir genelinde yaygınlaştırılmasının önemine değindi. Atölyelerin sadece bir etkinlik değil, dayanışmayı kuvvetlendiren, kadınların kendini daha güvende ve güçlü hissetmesine katkı sağlayan bir süreç olduğunu belirterek, İstanbul’un her noktasında kadınlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

TEMEL ÖZ SAVUNMA HAREKETLERİ UYGULAMALI OLARAK ÖĞRETİLDİ

Isınma ve tanışma oyunu ile başlayan atölyede, katılımcılar günlük yaşamdan örnekler üzerinden farklı şiddet biçimlerini tartışarak konuya dair farkındalık kazandı. Ardından, şiddetle karşılaşıldığında izlenmesi gereken yollar, mevcut yasal haklar ve başvuru mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgi verildi.

Sürecin sonunda ise İBB Spor İstanbul eğitmenleri eşliğinde uygulamalı bir bölüm gerçekleştirilerek katılımcılara temel öz savunma hareketleri öğretildi; hem teorik hem de pratik açıdan güçlendirici bir deneyim sunulmuş oldu.

Video Link: https://drive.google.com/file/d/1a8PyVmW_tDLkpK8mE2m7yJ1w55RIF1Te/view?usp=sharing


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çanakkale'de Barbaros Mahallesi'ne Modern Etüt Merkezi Yapılıyor

Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yılında Kahramanmaraş'ta Anılacak

Eczacıbaşı Dynavit, Göztepe hazırlıklarını tamamladı

Fransız Edebiyatı ve Sineması Eskişehir'de Buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eğitmenlere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi Düzenledi

Eskişehir'deki Fransa Günleri'nde Akdeniz'in Su Altı Dünyası Sergileniyor

McGettigan Eurovision ödülünü iade edecek

Eskişehir'de Gençler, Avrupa Büyükelçileriyle Buluştu

Yunusemre Belediyesi, Yapay Zekayı Felsefe Günleri'nde Tartışmaya Açtı

Özgür Özel: Asgari ücret 30 bin lira olmalı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Kaynak Mahallesi'nde Vatandaşla Buluştu

'Güneş Umutttan Şimdi Doğar' sergisi açıldı

Konya'da Şeb-i Arus Haftası Kapsamında Üç Sanat Sergisi Açıldı

Çanakkale Belediyesi, Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda Yaşlı Bakım Hizmetlerini Anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İran'ın Hoy Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı