HIV AIDS hastalığı Türkiye'de artış mı gösteriyor?

HIV AIDS hastalığı Türkiye

HIV AIDS hastalığı Türkiye'de artış mı gösteriyor?

HIV AIDS Saha Koordinatörü Gülizar Bilge Günlü, "Maalesef ülkemizde dünya ortalaması üstünde HIV vaka artışı var. Biz bu vaka artışına ‘dur’ demek istiyoruz." dedi.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği iş birliğiyle “1 Aralık Dünya AIDS Günü” nedeniyle vatandaşları AIDS konusunda bilinçlendirmek amacıyla Kızılay Metro İstasyonu’nda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

 ERKEN TANI ÖNEMLİ

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can ve Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyelerinin katıldığı farkındalık etkinliğinde stant kurularak vatandaşlara cinsel yolla bulaşan hastalıklar çerçevesinde HIV ve AIDS ile mücadele yolları anlatıldı.

Toplumda sağlıklı yaşam farkındalığını artırmak ve vatandaşları bilinçlendirmek için faaliyetlerine devam ettiklerini belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, “Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak halk sağlığı alanında farkındalık çalışmalarına ve eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği HIV AIDS Saha Koordinatörü Gülizar Bilge Günlü erken tanı ve buna bağlı olarak erken tedavinin her hastalıkta olduğu gibi HIV enfeksiyonunun tedavisinde çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bu çalışmada topluma HIV AIDS’in ne olduğunu, nasıl aktarıldığını ve hastalık hakkında bilgi veriyoruz. Maalesef ülkemizde dünya ortalaması üstünde HIV vaka artışı var. Biz bu vaka artışına ‘dur’ demek istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz.”


Haber Kaynak : İGFA

Güzelyurt Kültür ve Turizm Festivali 23-24 Ağustos'ta Düzenlenecek

Güzelyurt'ta Köprü Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Güzelyurt Şahinler Mahallesi'ne Doğalgaz Altyapısı Geliyor

Güzelyurt'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Üsküdar'ı Geçerek Zirvedeki Farkını Açtı

Bursa'nın Geleceği İçin Bilimsel Planlama Çalışmaları Sürüyor

Bursa'da Çocuklar İçin Ücretsiz Keman ve Çello Eğitimi Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kardeşlik Sofrası Karacabey'de Kuruldu

Şanlıurfa'da Kapasite Geliştirme Eğitimi: Sorun Dinleme ve Empati Vurgulandı

Bursa'da çocuklar mimarlık atölyesinde hayallerindeki evleri tasarladı

Bursa'da 15 Yıllık Dostluk: Yaren Leylek ve Adem Amca Yeniden Buluştu

Nevşehir'de Mehteran Takımı Ramazan Geleneğini Mahalle Mahalle Yaşatıyor

Nevşehir Belediyesi'nde Geleneksel Gençlerle Sahur Buluşması Yoğun İlgi Gördü

Denizli Kent Konseyi, Engelliler ve Gençlik Meclisleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi