Hazır giyimden Afrika kıtasına ihracat seferberliği

Hazır giyimden Afrika kıtasına ihracat seferberliği

Hazır giyimden Afrika kıtasına ihracat seferberliği

Tüm dünyanın hedef pazarı olan Afrika kıtasına, hazır giyim ve ayakkabı fuarları ile ihracat seferberliği başlatan CNR Holding, Mısır, Nijerya, Etiyopya, Libya, Gana, Ruanda, Güney Afrika ve Somali’den CNR’ın Gateway to Afrika fuarına online bilet alan alıcıların sayısı 11 bini aştığını duyurdu.

İSTANBUL (İGFA) - Ruanda Kalkınma Bakanlığı ile Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın tam destek verdiği CNR Holding’in Afrika’daki hazır giyim ve ayakkabı fuarı, 18-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Mısır, Nijerya, Etiyopya, Libya, Gana, Ruanda, Güney Afrika ve Somali başta olmak üzere 54 Afrika ülkesinden yoğun ilgi gören Gateway to Afrika - Hazır Giyim Ayakkabı ve Deri Fuarı, Ruanda’nın başkenti Kigali’de hayata geçirilecek.

Gateway to Afrika Fuarı’nın, Türkiye’nin en önemli hazır giyim ve ayakkabı markalarının yoğun ilgisi ile karşılandığını söyleyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Afrika ile hazır giyim ve ayakkabı ticaretinin Ruanda’dan geçtiğini keşfeden firmalar, kıtanın genç nüfusuna da bu fuarla ulaşmak istiyor” dedi.

Erem; “Türk markaları, geleceğin pazarı olarak gördüğü Afrika’yı ticarette sağladığı eşsiz kolaylık ve fırsatlar açısından da tercih ediyor. Afrika’nın İsviçre’si olarak anılan Ruanda Cumhuriyeti, Afrika kıtasında ticaret yapmanın en güvenli ve kolay olduğu ülke konumunda yer alıyor” dedi.

“AFRİKA KITASINA İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”

Afrika kıtasına, hazır giyim ve ayakkabı fuarları ile ihracat seferberliği başlattıklarını dile getiren Ceyda Erem, “2021 yılı itibariyle yüzde 3,7 pay ile dünyanın 6’ncı büyük hazır giyim ihracatçısı konumunda yer alan Türk hazır giyim sektörünün Afrika Pazar payı oldukça düşük bir seviyede bunuluyor. Ayakkabı üreticileri ise Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğuna ihracat gerçekleştiriyor. Afrika kıtasında sadece Libya’ya ayakkabı ihracatımız var. Afrika’ya en çok ihracat gerçekleştiren Çin’in üretim kalitesi, ürün çeşitliliği ve nakliye alanlarında yaşattığı olumsuzluklar, kıta ile olan ticaret bağını kopma noktasına getirdi. Hazır giyim ve ayakkabı alanında Çin’e alternatif arayan Afrika ülkelerinin ticaret rotası ise Türkiye’ye döndü. Türk firmaların oluşturduğu güven ortamı, tüm kıtanın ticaret kapılarının Türk üreticiler için sonuna kadar açılmasını sağladı” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Sektörün ilk yeşil etiketli kablo ürünü 'E Path' tanıtıldı

Bakan Bolat: Ekonomide sürekli büyüyoruz

Navlun endeksindeki düşüş sürecek mi? Arz-talep dengeleri yeniden şekilleniyor

En az 50 kilogram tekno atık toplayan çalışanlarını ödüllendirdi

İçtur, Antalya’nın vergi rekortmenleri arasında yer aldı

Hindi eti üretimi 8 ayda yüzde 17,1 arttı

Rektör Yusuf Leblebici: “Birlikte yaratmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz”

Ağustos'ta süt ve süt ürünlerimi arttı

Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirketi izaha davet ettik

Ticaret ve perakende satış hacmi artışta

Yurt dışında tatile rağbet artıyor

Enerji sektörünün “dinamik” girişimcileri ödüllendirildi

Bakan Bolat'tan 'Ödemeler Dengesi' değerlendirmesi

Toplam ciromuz arttı

Türk şirketleri Üsküp'e yöneliyor