Hazine ve Maliye'den 'ÖTV' açıklaması

Hazine ve Maliye

Hazine ve Maliye'den 'ÖTV' açıklaması

Akaryakıttaki ÖTV artışı sonrası gelen tepkilere benzin ve motorinin ülkeler arası fiyatlarına yönelik karşılaştırmalı tablo ile yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, benzinde ve motorinde Avrupa'nın en ucuz 4'üncü ülkesi olduğunu açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ÖTV artışı açıklaması yaptı.

Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV'nin iki sebeple arttırıldığının altı çizilen açıklamada, ilki yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenirken, dolaylı olarka cari açığı da kontrol altına almaya destek vereceği vurgulandı.

İkinci olarak maktu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016'dan bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığı belirtilen açıklamada, "ÖTV tutarları, maktu olması dolayısıyla enflasyon karşısında erimiştir" denildi.

ÖTV’nin 2016 Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) içindeki payı yüzde 4,58 ilken, 2022 yılında bunun yüzde 2,80'e düştüğünü savunan Bakanlık, yapılan artışa karşın benzinde ve motorinde ‘Avrupa'da en ucuz 4'üncü ülke’ olduğunun altı çizilen açıklamada, “Yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir" denilerek, Avrupa ülkelerindeki benzin ve motorin fiyatlarının dolar olarak litre fiyatlarını listeleyerek ortaya koydu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: hazine ve maliye'den 'ötv' açıklaması

Eş zamanlı uçuşlar başladı! CHP'li Karasu'dan Bakan Uraloğlu'na 'pist' sorusu!

İstanbul Beylikdüzü'nden 3 Türkiye Şampiyonu

KAGİDER’den “Yerelde Kadın Gücü”ne destek

Komedi severler için Berkin Kaya'nın 'Baldız'ı 18 Nisan'da vizyonda

Diziniz ağrıyorsa merdivenden inip çıkmayın!

Bursa'da en havalı etkinlik başladı

Konut fiyatları nominal yükseldi, reel düştü!

İstanbul Bakırköy'den ücretsiz kalp sağlığı taraması

KTO'dan Kanton Fuarı'na çıkarma

AK Parti Şile’den Ümraniye’ye ziyaret!

CHP 'millet iradesi'ne Beylikdüzü'nden sahip çıktı!

Mabel Matiz bahar konserleriyle hayranlarıyla buluşuyor!

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak