Hazine ve Maliye'den 'ÖTV' açıklaması

Hazine ve Maliye

Hazine ve Maliye'den 'ÖTV' açıklaması

Akaryakıttaki ÖTV artışı sonrası gelen tepkilere benzin ve motorinin ülkeler arası fiyatlarına yönelik karşılaştırmalı tablo ile yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, benzinde ve motorinde Avrupa'nın en ucuz 4'üncü ülkesi olduğunu açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ÖTV artışı açıklaması yaptı.

Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV'nin iki sebeple arttırıldığının altı çizilen açıklamada, ilki yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenirken, dolaylı olarka cari açığı da kontrol altına almaya destek vereceği vurgulandı.

İkinci olarak maktu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016'dan bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığı belirtilen açıklamada, "ÖTV tutarları, maktu olması dolayısıyla enflasyon karşısında erimiştir" denildi.

ÖTV’nin 2016 Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) içindeki payı yüzde 4,58 ilken, 2022 yılında bunun yüzde 2,80'e düştüğünü savunan Bakanlık, yapılan artışa karşın benzinde ve motorinde ‘Avrupa'da en ucuz 4'üncü ülke’ olduğunun altı çizilen açıklamada, “Yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir" denilerek, Avrupa ülkelerindeki benzin ve motorin fiyatlarının dolar olarak litre fiyatlarını listeleyerek ortaya koydu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: hazine ve maliye'den 'ötv' açıklaması

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı