Havalimanı Sayısı 60'a Ulaşacak, Yıllık Ortalama 1,4 Havalimanı Hizmete Alındı

Havalimanı Sayısı 60

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2003'te 26 olan aktif havalimanı sayısının 58'e çıktığını, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanlarıyla 60'a ulaşacağını açıkladı. Yolcu trafiğinde Avrupa'da 3., dünyada 7. sıraya y

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, her yıl ortalama 1,4 havalimanını hizmete açtıklarını belirtti. 2003’te Türkiye’de 26 aktif havalimanı olduğunu, bugün bu sayının 58’e ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, “Yozgat Havalimanı ve Bayburt–Gümüşhane havalimanları ile bu sayı 60’a çıkacak” dedi.

 

Bütçe Görüşmelerinde Havacılık Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlık ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2026 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 2024 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifinin görüşülmesi kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda havacılık faaliyetleri hakkında açıklamada bulundu.

 

Pasif ve Yeni Havalimanları Aktifleştirildi

2003’te Türkiye’de 26 aktif havalimanı olduğunu, bugün bu sayının 58’e ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, “Adıyaman, Batman, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Sabiha Gökçen Havalimanları gibi sivil havacılığa açık olmayan 16 pasif durumdaki havalimanımızı yenileyip sivil havacılığa açtık. İstanbul, Rize-Artvin, Ordu-Giresun, Yüksekova Selahaddin Eyyubi, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı gibi 16 yeni havalimanını daha sivil havacılığımıza kazandırdık. Yani her yıl ortalama 1,4 havalimanını hizmete açarak, gökyüzünde sınır tanımayan bir Türkiye inşa ettik. Yozgat Havalimanı ve Bayburt–Gümüşhane havalimanları ile bu sayı 60’a çıkacak. Onları da seneye bitiriyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yolcu Trafiğinde Dünya Sıralaması Yükseldi

İç ve dış hatlarda toplam yolcu trafiğinin yaklaşık 34 milyon seviyesinde olduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“2024 yılı sonunda 231 milyon yolcuya çıkarak Avrupa’da 3’üncü, dünyada 7’nci sıraya yükseldik. İnşallah bu yıl 240 milyonla kapatmayı hedefliyoruz, bu yıl bunun işaretlerini de görüyoruz. Dış hat uçuş ağımızda; 2003’te 50 ülkede 60 noktaya uçabiliyorduk. Bugün dış hat uçuş noktası 355’e ulaştı. İstanbul Havalimanı’nda üçlü bağımsız pist operasyonunu 17 Nisan 2025 itibarıyla devreye alarak Avrupa’da ilk, ABD’den sonra da dünyada 2. olduk. İstanbul Havalimanımızda aynı anda 3 uçağın iniş ve kalkış yapmasıyla daha verimli kapasite ile olası gecikmeleri ortadan kaldırdık. Aynı zamanda uçakların gökyüzündeki bekleme sürelerini azaltarak yakıt tasarrufu sağladık.”

 

Yeni Terminaller ve Pistler Devrede

Yıl içerisinde ise Antalya Havalimanı’nın yeni terminallerini hizmete alarak kapasitesini 82 milyon yolcuya çıkardıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Divriği’deki hava kampüsümüzü açtık. Esenboğa Havalimanı’nda 3. Pistini ve yeni kuleyi inşallah önümüzdeki günlerde hizmete açacağız.” dedi.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı

Mersin'de Ramazan Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti ve Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Ardahan Belediyesi, 18 Mart Öncesi Şehitlikte Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Hamamözü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

Ramazan Bayramı'nda Kent Lokantası ve Halk Ekmek Büfeleri Kapalı Olacak

Altınordu Belediyesi, Ramazan Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Personelle Bayramlaştı

Kartal'da Afet Farkındalığı İçin Meydan Etkinliği Düzenlendi

Eskişehir'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

Yunusemre Belediyespor, Spor Ailesiyle İftarda Buluştu

NURİ ASLAN, SARAÇHANE’DE ÇALIŞANLARLA BAYRAMLAŞTI

Saraçhane'de polis bariyerlerine saldıran maskeli 35 şüpheli gözaltında

KOMEK, Ramazan Ayında Toplumsal Dayanışma Çalışmaları Gerçekleştirdi

Toroslar'da Minik Miraç'ın Çöp Kamyonu Hayali Gerçek Oldu

İstanbul Maltepe Belediyesi'nde bayramlaşma