'Hava Harp Okulu İzmir'e taşınacak' iddialarına açıklama

'Hava Harp Okulu İzmir'e taşınacak' iddialarına açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

ANKARA (İGFA) - Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasına iliişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan paylaşımda, ''Hava Harp Okulu'nun taşınmasına yönelik alınmış bir karar bulunmamaktadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından olası bir İstanbul depremine yönelik risklerin azaltılması ve muhtemel afet sonrası eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla, Hava Harp Okulu Yerleşkesi için alternatif bir konum belirlenmesine yönelik fizibilite çalışması talep edilmiştir.

Söz konusu teknik değerlendirme yazısı, bağlamından koparılarak kamuoyuna servis edilmiştir. Bununla birlikte Hava Harp Okulu Yerleşkesinde deprem riski de göz önüne alınarak başlatılan güçlendirme ve iskan amaçlı kapasite artırım çalışmalarının birinci etabı tamamlanmış, ikinci etap çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.'' ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1914581548285804736


Haber Kaynak : İGFA

Hani'de Kadın Buluşmasında Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Vurgulandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Personeline Protokol Kuralları Eğitimi

Kahramanmaraş'ta Halk Günü Buluşmaları Düzenlendi

Yanık Mahallesi'nde 12 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmalarının yarısı tamamlandı

Konya'da Şehir ve Aile Şurası Başladı

Ankara'da Trafik Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk'ta Ürün İşleme Tesisi İnşa Ediyor

3. Uluslararası Amed Film Festivali 7-14 Aralık'ta Başlıyor

Yunusemre Belediyespor, Manisa Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 Mağlup Ederek Liderliğini Korudu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi 1 Aralık'ta Toplanacak

Eskişehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce CHP 39. Kurultayı'nda Divan Başkanı Seçildi

Bakan Uraloğlu’ndan Mardin’e yeni çevre yolu müjdesi

Yunusemre'de Zabıta Ekipleri Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

Bolu Belediyesi e-Belediye ile vergi ödemelerinde kolaylık sağlıyor

Yunusemre Belediyespor'dan Başkan Balaban'a Öğretmenler Günü Sürprizi