'Hava Harp Okulu İzmir'e taşınacak' iddialarına açıklama

'Hava Harp Okulu İzmir'e taşınacak' iddialarına açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

ANKARA (İGFA) - Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasına iliişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan paylaşımda, ''Hava Harp Okulu'nun taşınmasına yönelik alınmış bir karar bulunmamaktadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından olası bir İstanbul depremine yönelik risklerin azaltılması ve muhtemel afet sonrası eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla, Hava Harp Okulu Yerleşkesi için alternatif bir konum belirlenmesine yönelik fizibilite çalışması talep edilmiştir.

Söz konusu teknik değerlendirme yazısı, bağlamından koparılarak kamuoyuna servis edilmiştir. Bununla birlikte Hava Harp Okulu Yerleşkesinde deprem riski de göz önüne alınarak başlatılan güçlendirme ve iskan amaçlı kapasite artırım çalışmalarının birinci etabı tamamlanmış, ikinci etap çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.'' ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1914581548285804736


Haber Kaynak : İGFA

Toroslar Belediyesi Kadın Hentbol Takımı Play-Off Vizesini Aldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Yahyalı'daki Sel Bölgesinde İnceleme Yaptı

Gazeteci derneklerine 7,2 milyon TL yardım geliyor

Çankırı Belediyesi ile Yeşilay Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği Protokolü İmzaladı

Eskişehir'de Üç Mahallede Altyapı Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Van Büyükşehir Belediyesi Kadınlara Yönelik Tiyatro Etkinliği Düzenledi

Diyarbakır'da Kadın Dostu Kentler Programı Aşama-2 Eğitimi Düzenlendi

Van Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Firmalarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

Toroslar'da Ramazan Öncesi Zabıta Denetimleri Sıklaştırıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, KASKİ Personeli ile Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Vektör Mücadelesi Sıcak Sisleme Yöntemiyle Sürüyor

Konya'da Ramazan Öncesi Zabıta Denetimleri Yoğunlaştı

Toroslar Belediyesi, Kış Budama Çalışmalarına Başladı

Bağımlılıkla Mücadele Paneli İkinci Kez Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Düzenlendi

Bursa'da genç tekstilcilerden yerinde eğitim