Hatay'da bilimsel çalışmalar sonlanmak üzere

Hatay

Hatay'da bilimsel çalışmalar sonlanmak üzere

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağlı ve Defneli hemşehrileri ile buluştu.

HATAY (İGFA)  - Depremden en çok etkilenen ilçelerde ziyaretlerini sürdüren Savaş, Defne ilçesine bağlı Toygarlı, Gültepe ve Yeniçağ ; Samandağ ilçesine bağlı Yenimahale Mahallesi’nde vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinledi.

Hatay’da depremden dolayı çok ciddi yıkım ve kayıpların yaşandığını belirten Başkan Savaş, depremin ilk günlerinden itibaren şehrin yeniden planlanması için başta Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri olmak üzere bilim insanları ile çalıştıklarını vurguladı. Savaş Ağustos ayı içinde tüm planlamaların bir çalıştay ile kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi. Savaş, ‘Bilim insanları ile yaptığımız çalışma sonlanmak üzere çok kısa zamanda açıklayacağız’’ dedi.

Vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Savaş, "Depremden en çok Antakya, Samandağ, Defne ve Kırıkhan etkilendi. Sadece Antakya’da maalesef 30 mahalle neredeyse yok oldu.  Konut yapımı için de 100 metreye kadar 500 bin hibe diğer 500 bin ise sizlere krediler verilecek. Orta hasarlı binalar hakkında şimdilik net bir durum söz konusu değil. Trafik sorunları için de çağın zamanına uygun planlama yapmamız lazım. Gelecek nesillerimize güzel bir şehir bırakmamız lazım. İlk günden beri sizler için sahalardayız. Ankara ve İstanbul’dan bilim insanları ile de şehrimiz için aylardır çalışıyoruz. Hatay’ı sağlıklı bir şekilde ayağa kaldırmamız lazım. Amacımız daha sağlıklı ve modern bir şehir kurmak” dedi.

Depremden dolayı oluşan altyapı sorunlarını da dinleyen Başkan Savaş, çözüm noktası konusunda da yetkililerden bilgiler aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Ankara'da Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Başlıyor

Ankara Çocuk Meclisi 30. Dönemine Mazbata Töreniyle Başladı

Gümrük ekipleri 51 milyon makaron ele geçirdi!

Ardahan Belediye Başkanı Demir'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

MİLLİ MATEMİN 87 YILI

İBB, BALAT SPOR TESİSLERİ’Nİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİ

“Bozkürt” raflarda... Ülkücü Hareket’teki Kürtlerin saklı hikâyesi gün yüzüne çıkıyor

Jandarma'dan 10 ilde dev operasyon! 5,8 milyar TL’lik işlem hacmi tespit edildi

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Laleli'de Pazarcıları Ziyaret Etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir'den 10 Kasım Mesajı

Toroslar'da Hurma Hasadı Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Antalya'da Yeşil Bayraklı Parkta Çevre ve Çocuk Hakları Eğitimleri Başladı

4 bin 500 Fenerbahçeli genç Ata’nın huzurunda

Milli matemin 87. yılına İstanbul'da çok yönlü hazırlık

İstanbul Beylikdüzü'nde yüzlerce kişi Ata'ya saygıya koştu