Hatay Gastronomi Akademisi'nde eğitimler başladı

Hatay Gastronomi Akademisi

Hatay Gastronomi Akademisi'nde eğitimler başladı

Hatay’ın yemek kültürünün gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla EXPO 2021 Hatay’ın Antakya bölgesinde açılan Hatay Gastronomi Akademisi’nde eğitimler başladı.

HATAY İGFA- Hatay Gastronomi Akademisi’nde  eğitime, zeytinyağına ilgi duyan ve profesyonel olarak zeytin yetiştiriciliği yapan üreticiler katıldı.  Gastronomi Akademisi Başdanışmanı Dr. Esat Özata ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya’ın öncülük ettiği eğitimde zeytincilik, zeytinyağının mutfakta kullanımı ve zeytinyağının duyusal analizi konuları hakkında detaylı bilgiler verildi. 

Yaklaşık iki saat süren eğitimde katılımcılara kusursuz zeytinyağının nasıl olması gerektiği, zeytinin doğru sıkımı, zeytinyağının diğer yağlar ile farkı ve özellikleri hakkında da önemi bilgiler paylaşıldı. 

“HATAY GASTRONOMİ AKADEMİSİ HATAY’A ÇOK BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLAYACAK” 

Hatay Gastronomi Akademisi’nin olukça önemli eğitimlere ve workshoplara ev sahipliği yapacağından dolayı Hataylıların oldukça şanslı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, “Hatay, ülkemizde önemli zeytin üreticiliğinin yapıldığı bölgelerimizden bir tanesi. Halkımız bunu ne kadar tanıyor ve kendi ürünlerine ne kadar sahip çıkıyor konuları hakkında farkındalık yaratacağız. Kusursuz zeytinyağı nasıl olmalı, zeytinyağı yemeklerde nasıl kullanılır, diğer yağlardan farkı nedir ve mutfağımızda nasıl bir avantaj sağlar, onları konuştuk. Zeytinimize sahip çıkalım ve yerel çeşitlerimizi ön plana çıkaralım. Hatay Gastronomi Akademisi Hatay’a çok büyük kazanımlar sağlayacak. Yapılan ve yapılacak olan eğitimler ile burası çok daha ileriye gidecektir” dedi. 

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi. Özata, zeytinyağı ile hazırladığı yemekleri eğirme katılanlara ikram etti.
 


Haber Kaynak : İGFA

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak