Hareketiyle tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştı; Tural Şahbazlı, 24 Tv’nin canlı yayın konuğu oldu 

Hareketiyle tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştı; Tural Şahbazlı, 24 Tv’nin canlı yayın konuğu oldu 

Hareketiyle tüm Türkiye’nin takdirini kazanmıştı; Tural Şahbazlı, 24 Tv’nin canlı yayın konuğu oldu 

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un "Afrika'da su kuyusu açılması" vasiyeti, Azerbaycanlı hayırsever, Gazeteci Tural Şahbazlı tarafından yerine getirildi.

ANKARA (İGFA) - Gazeteci Şahbazlı, bu önemli adımı 24 TV'de Kaan Yakuphan'ın sunumuyla yayınlanan Akşam Haberleri programında anlattı. 

Üniversite eğitimi için geldiği Kahramanmaraş’ta yaşamını sürdüren Şahbazlı, Kurban Bayramı tatili ve kardeşinin düğünü için gittiği memleketinde, şehit haberini aldı ve Piyade Astsubay Çavuş Horoz'un Afrika'da su kuyusu açılması vasiyetini öğrendi. Azerbaycan'daki ailesiyle istişare eden Şahbazlı, Afrika'nın Kamerun bölgesinde daha önce babasının adına başlattığı ve yapımı tamamlanmak üzere olan bir su kuyusu projesine şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un ismini verme kararı aldı. 

Şahbazlı, "Ben yıllardır Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Bu şehre bir vefa borcum var. Şehidimizin vasiyetini yerine getirmek benim için büyük bir onurdu. Babamın adına yaptırmayı planladığımız su kuyusu projesini şehidimizin adıyla tamamlamak hem onun hatırasını yaşatmak hem de Afrika'daki insanlara faydalı olmak istedik. Babam da hiç tereddüt etmeden, 'Sağ ol oğlum böyle bir düşüncen varsa sen benim adıma yapmış kadar oldun ve sen bir evlat olarak babaya verilebilecek en büyük hayrı yapmış oldun. Şehidimizin adına su kuyusunu açıp ailesine taziye dileklerimi iletin dedi.’ Türkiye'ye döndüğümde şehidimizin ailesine taziye dileklerimizi ilettik ve onların büyük acısını paylaştığımızı belirttik" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!