Haliliye Belediyesi Üretim ve Altyapı Yatırımlarını Güçlendiriyor

Haliliye Belediyesi Üretim ve Altyapı Yatırımlarını Güçlendiriyor

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, belediyenin kendi kendine yeten üretim modelini, güçlü araç filosunu ve yeni spor tesislerini anlattı.


Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, katıldığı bir televizyon programında belediyenin hizmet anlayışı, üretim odaklı projeleri ve devam eden yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Canpolat, Haliliye’de belediyeciliği bir "sevda ve hizmet yolculuğu" olarak gördüklerini ifade etti.

Belediyecilik anlayışlarının temelinde rıza-i ilahi ve kul hakkını gözetmenin yer aldığını belirten Canpolat, "Hemşehrilerimizin yarınlarını düşünüyor, sadece bugünü değil, geleceği de inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kendi Kendine Yeten Belediye Modeli

Haliliye Belediyesi'nin klasik hizmetlerin ötesine geçtiğini vurgulayan Başkan Canpolat, "Üreten Haliliye" sloganıyla kendi kendine yetebilen bir yapı oluşturduklarını söyledi. Pandemi, sel ve küresel krizlerin, belediyelerin üretim gücüne sahip olması gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti. Bu kapsamda belediye bünyesinde aşevi, ekmek üretimi, bank, kamelya ve kent mobilyaları, elektrik ve boya işleri ile çöp konteyneri üretimi gibi alanlarda üretime geçildiği açıklandı.

1.5 Milyar TL Değerinde Araç Filosu

Yaklaşık 3,5-4 yıl önce Haliliye Belediyesi'ne ciddi bir araç filosu kazandırıldığını belirten Canpolat, "Bugün belediyemizde kiralık araç bulunmuyor. İş makineleri, çöp kamyonları, süpürge araçları ve hizmet araçlarından oluşan filomuzun güncel değeri yaklaşık 1,5 milyar TL'dir" dedi. Açılan yeni kademe ile araçların bakım ve onarımlarının da belediye bünyesinde yapıldığı ifade edildi.

Mucur ve Asfalt Üretimine Geçildi

Konkasör makinesinin devreye alındığını belirten Başkan Canpolat, kırsal ve merkez mahallelerde kullanılan beyaz mucurun artık belediye tarafından üretildiğini söyledi. Yaklaşık 200 milyon TL'lik yatırımla asfalt şantiyesinin tamamlandığını ve Haliliye Belediyesi'nin bu yıl asfaltını kendi imkânlarıyla dökeceğini açıkladı.

Yeni Spor Tesisleri Geliyor

Haliliye'de spor altyapısına da önem verdiklerini belirten Başkan Canpolat, Yeşil Urfa bölgesinde yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attıklarını kaydetti. Ulusal standartlarda açık okçuluk tesisi kazandırıldığını, içerisinde hentbol, voleybol ve basketbol sahalarının yer aldığı, minder sporları için kapalı salonun bulunduğu bir spor kompleksinin de kısa sürede temelinin atılacağını ifade etti. Yaklaşık 70-80 milyon TL değerinde, ölçüleri 11 Nisan Stadı ile aynı olan Amatör Spor Kulüpleri Kompleksi'nin Haliliye'ye kazandırıldığı aktarıldı.

Merkezi Hükümet Desteğine Teşekkür

Projelerin hayata geçirilmesinde merkezi hükümetin desteğine dikkat çeken Başkan Canpolat, "Ankara ile güçlü iletişim kurmadan bu ölçekli projeleri hayata geçirmek mümkün değil" dedi.

Örnek ve Lider Belediye Hedefi

Haliliye Belediyesi'nin üretim, altyapı ve sosyal projelerle Şanlıurfa'da örnek ve lider bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Canpolat, hizmet odaklı çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çorlu'da Barış Manço ve Cem Karaca Anıldı

Adalet Bakanı Tunç: Deprem Davalarında 2 Bin 673 Kişi Hakkında Kovuşturma Başlatıldı

Diyarbakır'da Kadına Yönelik Şiddet Raporu Açıklandı: 258 Kadın Başvurdu

Bakan Tunç: Hukuk Güvenliği Yabancı Yatırımı Artırdı

6 Şubat Depremlerinde Yaşamını Yitirenler Tepebaşı'nda Anıldı

Karaköprü'de Açık Oturum Programları Başladı

Tarsus'ta 6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kaybedenler Helva İkramıyla Anıldı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Adıyaman'da Deprem Yıl Dönümü Anmalarına Katıldı

Samsun'da Sıfır Atık Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Emeklilerle Buluştu

Pendik'te 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Afet Tatbikatı Düzenlendi

Haliliye Belediyesi Üretim ve Altyapı Yatırımlarını Güçlendiriyor

Bozüyük Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Şahinbey'deki Sosyal Konut Temel Atma Törenine Katıldı

Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, Mahalle Ziyaretlerinde Vatandaş ve Esnafla Buluştu