Haliliye Belediyesi, Konteyner Üretim Tesisi'ni Faaliyete Geçirdi

Haliliye Belediyesi, Konteyner Üretim Tesisi

Haliliye Belediyesi, 'Üreten Belediye' vizyonu kapsamında çöp konteynerlerini kendi bünyesinde üreteceği yeni bir tesisi hizmete aldı. Tesis, belediyenin öz kaynak verimliliğini artırmayı hedefliyor.


Haliliye Belediyesi, üretim altyapısını güçlendirmek amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir Konteyner Üretim Tesisi kurdu. Tesis ile birlikte belediye, ihtiyaç duyduğu çöp konteynerlerini artık kendi imkanlarıyla üretecek.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatlarıyla hayata geçirilen tesis, öz kaynakların daha verimli kullanılması ve bütçe tasarrufu sağlanması amacını taşıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda kendi üretim altyapısını oluşturarak konteyner üretimine başladı.

Güncel teknolojiye uygun ekipmanlarla donatılan tesis, kısa süre içinde üretim kapasitesine ulaştı. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, tesisin açılışına ilişkin yaptığı değerlendirmede, belediyenin kendi kendine yetebilme anlayışıyla hizmet ürettiğini ifade etti.

Başkan Canpolat, "Üreten Belediye, kendi kendine yeten belediye" hedefi doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, ilçenin en kapsamlı temizlik filosuna sahip olduklarını kaydetti. Canpolat, sahada ihtiyaç duyulan konteynerlerin artık bu tesiste üretileceğini, daha önce de park bankları, asfalt ve mıcır üretimi gibi alanlarda kendi üretimlerini gerçekleştirdiklerini aktardı. Yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesis sayesinde ilçe ihtiyaçlarının yerel imkanlarla karşılanacağını vurguladı.

Haliliye Belediyesi, daha önce taş kırma ve mıcır üretim tesisi, asfalt emülsiyon üretim tesisi ile çeşitli atölyeleri hizmete sunmuştu. Konteyner Üretim Tesisi'nin de faaliyete geçmesiyle belediyenin üretim portföyü genişlemiş oldu.


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de Mahalle Sakinleri İftar Sofrasında Buluştu

Keçiören'de Özel Gereksinimli Bireyler ve Aileleri İftarda Buluştu

Keçiören'de Çubuk, Kalecik ve Akyurtlu Vatandaşlarla İftar Buluşması

Kepez'de 'Kadın Yaşamdır' Paneli: Eşitlik, Emek ve Dayanışma Konuşuldu

Kayseri'de Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, 8 Mart'ta Semt Pazarında Kadınları Ziyaret Etti

Eyüpsultan'da 60 Yaş Üstü Kadınlara Özel Güç ve Hikâye Semineri

Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Barosu Mahallelerde Kadınlara Hukuki Haklarını Anlatıyor

Alanya'da Yerleşik Yabancılar Ramazan İftarında Buluştu

Adalet Bakanı Gürlek, Çaykur Rizespor'un İftarında Konuştu

Tepebaşı'nda Kadınlar 8 Mart'ı Su Cimnastiği ile Kutladı

Pamukkale'de Cami Şadırvanları Yenilenerek Su Tasarrufu Sağlandı

Bakan Göktaş, BM'de Bölgedeki Gerilimden Endişe Duyduklarını Açıkladı

Meram Belediyespor Okçuluk Turnuvasında İki Madalya Kazandı

Nilüfer Belediyesi, Çalı ve Demirci'de 4 Kaçak Yapıyı Yıktı