Hakim ve savcı adayları 'akademik' uygulama

Hakim ve savcı adayları

Hakim ve savcı adayları 'akademik' uygulama

Adalet Bakanlığı, hakim ve savcı adaylarının meslek öncesi pratik bilgi ve becerilerini geliştirmek için uygulama atölyelerinde eğitim veriyor.

ANKARA (İGFA) - ‘Güven veren adalet için etkin eğitim’ sloganıyla Türkiye Adalet Akademisinde başlatılan eğitimler kapsamında hakim ve savcı adayları mesleğe hazırlanıyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde hakim ve savcı adaylarının eğitim ihtiyaçları tespit edilerek çeşitli eğitim modülleri hazırlandı. Ayrıca akademi uygulama adliyesi, savcılık uygulama atölyesi gibi birimler oluşturularak uygulamalı eğitim modelinin önü açıldı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre , Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki akademi uygulama adliyesinde ve 7 ayrı olayın canlandırıldığı savcılık uygulama atölyesinde uygulamalı eğitimler veriliyor.

Eğitimlere katılan hakim ve savcı adayları da mesleki becerilerini pratikte de uygulama imkanına sahip olacakları için eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu belirtiyor. 


Haber Kaynak : İGFA

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!

Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Sakarya'da metrobüsler seferlerine başladı

İstanbul Büyükçekmece’nin yeni başkanı belli oldu

Meram Belediyespor’dan kickboksta gururlandıran başarı daha

Türkiye'de 2024’te 2,7 milyon kişi iller arası göç etti! İstanbul göçte zirvede

Bursa Büyükşehirli badmintonculardan 3 madalya

Sınırları aşan kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde buluşuyor 

Yapılan son araştırmalar, pirinç tüketiminin diyet kalitesini artırdığını gösteriyor

Demet Akalın & Sefo’nun 'Yerinde Dur'u zirvede!

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı