Güzel Sanatlar liselerine 'Tiyatro' bölümü açılıyor

Güzel Sanatlar liselerine

Güzel Sanatlar liselerine 'Tiyatro' bölümü açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, resim ve müzik gibi sanat dallarında yetenekli öğrencilerin ilgi ve becerileri doğrultusunda ortaöğrenim görmelerini amaçlayan Güzel Sanatlar Liseleri'ne 'tiyatro' bölümünü ekleme kararı aldı.

ANKARA (İGFA)  - Öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmak ve bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için faaliyet gösteren resmî güzel sanatlar liselerinde artık tiyatro eğitimi de verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yer alan habere göre bazı özel güzel sanatlar liselerinin bünyesinde bulunan tiyatro bölümlerinin resmî güzel sanatlar liselerinde de yer alması, bu alandaki fırsat eşitsizliğinin giderilmesini sağlamış olacak. Bu kapsamda, Tiyatro bölümü için haftalık ders çizelgesi taslağı oluşturuldu. Çizelgede yer alan dersler, yükseköğretimle uyumları göz önünde bulundurularak belirlendi.

Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde verilen sanat eğitiminin kapsamını genişletecek olan tiyatro bölümlerine ait ders çizelgesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.


Haber Kaynak : İGFA

Alanya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamlı Etkinliklerle Kutlanacak

Eyüpsultan Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Afet ve İlkyardım Eğitimi Düzenledi

Pamukkale Belediyespor, Liderliğini Korumak İçin KKTC Vakıflar SK ile Karşılaşıyor

Pamukkale'de Afet Hazırlık Seferberliği Başladı: 'Ben Hazırım' Diyenlere Ödül

İstanbul'daki öğretmen cinayetine Keşan'dan kitlesel ses

İstanbul Beylikdüzü'nde şehit aileleri ve gazilere vefa iftarı

Düzce'de motosiklet tıra arkadan çarptı: 1 yaralı

Bursa Nilüfer'de Deprem Simülasyon Merkezi 'eğitim mutfağı'na dönüştü

Atık su altyapısında sürdürülebilir işletme dönemi

Kağıtspor’da ortak hedef: Süper Lig

İstanbul Maltepe’de 8 Mart’a özel etkinlikler

Çorlu'da Yol ve Altyapı Gündemi Görüşüldü, Öncelikli Çalışma Alanları Belirlendi

Bakan Göktaş: Oyun Dünyasına Yasakçı Tutum İçinde Değiliz, Çocuk Güvenliği Önceliğimiz

Adalet Bakanı Gürlek: Tapuda Belirli Tutarı Aşan İşlemlerde Avukat Sorumluluğu Gelecek

Tepebaşı Arama Kurtarma Ekibi, Deprem Haftası'nda Öğrencilere Afet Bilinci Aşıladı