Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek” iddiası doğru olmadığı açıklandı.

ANKARA (İGFA) - “Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek” iddiasına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması söz konusu değildir.  Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son hâline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır. Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir. Resmî kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Keçiören'de sömestir etkinliği yoğun ilgi gördü

Pamukkale Belediyesi, Bayrağa Yönelik Saldırıya Dev Bayraklarla Tepki Gösterdi

“Bir Şehnaz Oyun” Ordu’da sahne alıyor

Alanya Sahilleri Su Sporları Merkezi Projesi ile Düzenlenecek

Eyüpsultan'da Emekliler Lokalinde Roma'nın Tarihi ve Kültürü Konuşuldu

2026 Eyüpsultan Sömestir Festivali başladı

Pamukkale Belediyesi'nin Ücretsiz Müzik Kursları İçin Kayıtlar Başladı

Pamukkale'de Sömestir Tatilinde Seyir Tepesi'ne Ücretsiz Giriş

İstanbul Bakırköy'de buz pisti ara tatil gözdesi

Kartal'da Maker Atölyeleri, Öğrencileri Teknoloji ve Bilimle Buluşturuyor

Kartal'da 240 Umre Yolcusu Dualarla Uğurlandı

Siirt Valisi Kızılkaya: "Gençliğe Yapılan Yatırım Geleceğe Yatırımdır"

Siirt'e 2026 Kamu Yatırım Programı ile 7,5 Milyar TL'lik Yatırım

Tofaş'ın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu

Bursa Nilüfer’de sömestr tatili kitapla renkleniyor