GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Gülben Ergen sözünü tuttu

Gülben Ergen sözünü tuttu

Gülben Ergen sözünü tuttu

Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan bölgelerine ve köylerine anaokulları kazandıran Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 56.Anaokulunu “Narin” adına Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde açtı.

DİYARBAKIR (İGFA) - 21 Ağustos’ta kaybolduğu andan bulunduğu 8 Eylül gününe dek tüm mecralarda Narin’in sesi olan ve ulusal çapta farkındalık yaratmak üzere üstün çaba gösteren Çocuklar Gülsün Diye Derneği Kurucusu ve Başkanı Gülben Ergen, Diyarbakır’a giderek dava sürecinin de takipçisi olmuştu. Narin’i asla unutmayacağını ve unutturmayacağını belirten Gülben Ergen, geçtiğimiz aylarda Narin’in adını yaşatmak üzere Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir anaokulu yapımına da hızla başlandığını duyurmuştu.

İnşaatı hızla tamamlanan anaokulu bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Narin’in doğum gününden bir gün önce Diyarbakırlılar’ın yoğun katılımıyla açıldı.
Diyarbakır’da Hani ve Bismil ilçelerinden sonra dernek olarak açtıkları 3. Anaokulu olduğunu belirten Gülben Ergen, açılışa konuk olarak katılan Rojin Kabaiş’in ailesine ve Cemile Yıldız’a teşekkür etti ve Rojin Kabaiş adına Diyarbakır’da bir anaokulu açmak üzere Milli Eğitim Bakanlığımız’dan izin alındığını duyururken, Cemile Yıldız’ın merhum çocukları Yağız ve Doğa adına da Ankara’da bir anaokulu açmak için çalışacağını belirtti. 

Şht. Uz. Çvş. Muhammed Serttaş İlkokulu’nun bahçesindeyapılan anaokulu açılışına Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Dernek Başkanı Gülben Ergen, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve devlet protokolü katılım sağladı.Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği “Çocuklar Gülsün Diye – Narin Anaokulu”, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir ve Antalya-Konyaaltı, Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Eskişehir, Ordu-Kumru ve Diyarbakır, Denizli, Siirt, Niğde, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay-Kırıkhan, Hatay İskenderun, Adıyaman Gölbaşı, Hatay-Samandağ, Malatya, Adıyaman Kahta ve Şanlıurfa’da anaokulları kazandırdı. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarına devam edecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: gülben ergen sözünü tuttu

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü, Artistik Yüzme, Hentbol ve Kros Branşlarında Zirveye Oynuyor

Çanakkale İklim Elçileri EKAY Tesisinde İnceleme Yaptı

Berna Türemen Kedi Sanat Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

İstanbul Maltepe’de yollar yenileniyor

HAYAT KURTARACAK EĞİTİMLER İBB GENÇLİK OFİSLERİNDE BAŞLIYOR

İSKİ’DEN 1 MİLYAR 540 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM

Çanakkale'de Üniversite Öğrencilerine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Çanakkale'de Çarşı Bölgesinde Temizlik Denetimi Yapıldı

İstanbul'un 'organik tam buğday ekmeği'ne ürün inovasyonu ödülü

Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, Devam Eden Altyapı ve Eğitim Projelerini Yerinde İnceledi

3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvası'nda Yarı Final Maçları Belli Oldu