Glutensiz ürünlerde paketlilere talep arttı

Glutensiz ürünlerde paketlilere talep arttı

Glutensiz ürünlerde paketlilere talep arttı

Glutensiz Unlu Mamuller Pazarı'na ilişkin pazar tahmini ve büyüme eğilimleri hazırlanan raporla ortaya çıktı. Uzmanlar, glutensiz ürün pazarında paketli ürünlere talebin arttığına dikkati çekerek, bir takım risklerin de beraberinde gelebileceğine dikkati çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Research and Markets, Glutensiz Unlu Mamuller Pazarı Küresel Endüstri Büyüme Eğilimleri ve Pazar Tahmini 2021 - 2026 Raporu’nu yayımladı.

Rapora göre sektörün 2026 yılına kadar yıllık yüzde 11,9’luk büyümeyle 5 milyar dolarlık hacmi aşması beklendiği kaydedildi.

Ürünlerin hızlı servis veren restoran menülerine giderek daha fazla dahil edilmesi, glutensiz unlu mamuller sektörünün daha geniş pazarlara yayılacağına işaret edilen raporda, glutensiz bisküvi, kraker ve kurabiye gibi kuru ve hazır ürünlerinse pazardaki diğer ürünlere kıyasla daha hızlı tüketildiği dikkat çekildi.

Söz konusunu tablonun Türkiye’de de benzer şekilde seyrettiğini belirten Schär Türkiye Genel Müdürü Özgür Erdoğan, Glutensiz beslenmeyi gerektiren hastalıklar arasında Çölyak Hastalığı, İrritabl Bağırsak Sendromu, Buğday Alerjisi, Dermatitis Herpetiformis ve Çölyak olmayan Gluten Hassasiyeti bulunduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, dünya çapında gluten intoleransı ve çölyak hastalığının artan yaygınlığına ek olarak glutensiz beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sayısı da glutensiz ürünlere talep yaratan önemli bir faktör olarak karşılarına çıktıklarını söyledi. Erdoğan, ürün çeşitliliği ile birlikte birtakım risklerin de beraberinde getirdiğini kaydetti.

Öte yandan çapraz bulaşın özellikle glutensiz beslenmesi gereken kişiler için hayati önem taşıdığını söyleyen Uzm.Dyt.İrem Erdem, Ev dışında glutensiz diyet uygulamak isteyen bireyler genel olarak bu tip problemlerle karşı karşıya kalınabileceğini belirtti. Schär olarak glutensiz ürünlere dair önyargıları yıkmayı başardıklarını belirten Uzm.Dyt.İrem Erdem, bu kapsamda konvansiyonel ürünlerden ayrılmayacak tatlı-tuzlu atıştırmalıklar, yumuşak, kabarık, lezzeti öne çıkan ekmekler ürettiklerini, yüksek teknolojimizle ekmekleri koruyucu olmadan raf ömrünü uzattıklarını söyledi. 


Haber Kaynak : İGFA

IPARD-III başvurularında son tarih 16 Ağustos!

Lüks tüketim pazarı ikilemle karşı karşıya

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu açıklandı

Kayıt dışı ile mücadeleye devam

GCA, TİM ihracat şampiyonları listesinde 2’ncilik ödülüne layık görüldü

Nükleer zirvede 325 yeni görüşme yapıldı

Borçlanma faiz oranları düşüşte!

Yenilenmiş 2. el teknoloji sektörü büyümesini sürdürüyor

36 şehrin ihracatı arttı!

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu