Genel Başkan Oğuz Özat’tan rotasyon tartışmalarına yanıt

Genel Başkan Oğuz Özat’tan rotasyon tartışmalarına yanıt

Genel Başkan Oğuz Özat’tan rotasyon tartışmalarına yanıt

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, öğretmen meslek kanunu değişiklikleri kapsamında rotasyonun kaldırıldığına dair bazı sendikaların yaptığı açıklamaların yanıltıcı olduğunu belirterek, üyelerini doğru bilgilendirme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

ANKARA (İGFA) - Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan rotasyonun kaldırıldığına dair resmi bir açıklama gelmemiştir. Bazı sendikaların, rotasyonun kaldırıldığı veya kanuna girmediği yönündeki açıklamaları yanıltıcıdır. Bu tür açıklamalar üyelerini ve öğretmenleri aldatmaya yönelik gayri ciddi beyanlardır," dedi.

Özat, rotasyonun öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer aldığını ve bu maddenin halen geçerli olduğunu vurguladı. "Rotasyon, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği madde 48'de düzenlenmiştir ve bugüne kadar uygulanmasa da mevzuatta halen yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan rotasyon yapılmayacağına dair resmi bir açıklama gelmediği sürece, rehavete kapılmamalıyız," şeklinde konuştu.

Sendikaların üyelerine doğru bilgi verme sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Özat, "Bazı sendikalar üyelerine 'Biz çözdük, artık yok' gibi ifadelerle yanlış bilgi veriyorlar. Türk Eğitim Sen, rotasyon yok diye mesaj atarken, Eğitim Bir Sendikası da rotasyonu kanuna sokmadık diye bilgi veriyor. Ancak, bu sendikaların mevzuattan haberi olmadığı ortadadır. Eğitim Gücü Sen olarak, üyelerimize ve öğretmenlere doğru bilgi vermeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Özat, Eğitim Gücü Sen'in rotasyonla ilgili çekincelerini dosya olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduklarını ve mağduriyet yaratmayacak bir çözüm talep ettiklerini belirtti. "Rotasyon konusundaki çekincelerimizi ve taleplerimizi bakanlığa ilettik. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için çözüm arayışımız devam ediyor," dedi.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, öğretmenlerin haklarını koruma ve doğru bilgilendirme konusunda kararlılıkla çalışmaya devam edecektir


Haber Kaynak : İGFA

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı

Fevziye Camii Tuvaleti Yenilenerek Hizmete Açılıyor

Ölçü ve Ölçü Aletleri İçin Periyodik Muayene Zorunluluğu ve Süreleri Açıklandı

FETÖ Operasyonlarında 81 Şüpheli Yakalandı, Aralarında Aktif Kamu Görevlileri de Var

Mudanya'da Sömestr Tatili İçin Ücretsiz Akademi Programı Hazırlandı

Yomra Belediye Başkanı, Kaşüstü Mahallesi'ndeki Oyun Atölyesi Açılışına Katıldı

Çemişgezek'te Kar Mücadelesi: Okul Güzergahlarına Öncelik Veriliyor

Kapadokya Huzurevi Nevşehir'de Hizmete Açıldı

Kruvaziyer Yolcu Sayısı 2013'ten Sonra İlk Kez 2 Milyonu Aştı

Samsun Batı Çevre Yolu'nun Temeli Atıldı, Yıllık 2 Milyar Lira Tasarruf Bekleniyor

Pamukkale'de İki Mahallede Parselasyon Planı Askıya Çıkıyor