Genel Başkan Bilgen'den siyasete felsefik bakış

Genel Başkan Bilgen

Genel Başkan Bilgen'den siyasete felsefik bakış

HİSAR Derneği'nin haftalık toplantısına katılan Türkiye'nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, alternatif toplumsal siyaset adına siyasetin merkezin partilerin değil halkın konulması gerektiğini savundu.

N. Asuman ÖZER / ANKARA (İGFA) - HİSAR Derneği’nin "Alternatif Toplumsal Siyaset” konusu işlediği sohbete Dernek Başkanı Avukat Yusuf Ziya Kıvanç’ın “Adalet Sisteminin Önemini” vurgulayan açılış konuşmasıyla başladı.

Haftanın konuğu Türkiyenin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in konuşmasıyla devam eden toplantıda Bilgen’in Yunan Filozofu Aristo ve Aristokrasiye vurgu yapması dikkat çekti.
Siyasi partilerdeki pramit şeklindeki örgütlenmeden ve partinin değişmezi genel başkan otoritesinden bahseden Bilgen ABD’de parti teşkilatının olmadığını, sadece seçim zamanı çalışan seçim ofislerininin olduğunu söyledi.

Ayhan Bilgen, ülkemizde genel başkanın seçtiği delege ve delegenin seçtiği genel başkan döngüsünün değişmesi gerektiğini vurgulayarak bu sistemde demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi. Toplantıda en ilgi çeken ikinci konu ise Bilgen’in siyasetin merkezine partilerin değil, halkın konulması gerektiğini söylemesi oldu.

"Eski siyaset alışkanlıkları siyasette toplumu aktif özne olmaktan çıkarıp pasif nesne, oy deposu haline getiriyor" diyen Bilgen, "Eski Yunan'dan beri siyaset felsefesi, insanca yaşam için erdemli bir tercih olarak kabul edilir. Kişisel kariyer hesapları, kapalı kulis siyaseti ve halktan kopuk ittifak hesapları muhalefete ve siyasete olan güveni derinden sarstı" dedi.

Korku ortamının seçmenin tercihlerini etkileyeceğini ve elindekini de kaybetme refleksiyle oy kullanacağını söyleyen Bilgen, “Alternatif siyasetin yeni bir düşünsel sentez yapması, yeni yüzlerle hareket etmesi, yeni bir güven verecek söz üretmesi gerekiyor” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok