Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı

Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı

Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı

2023 yılı Gelir Vergisi Beyannamesi'nde sona yaklaşılırken 1 Nisan'da sona ermesi beklenen beyannamelerin verilme ve ödeme süresi 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı.

ANKARA (İGFA) - Aynı zamanda gayrimenkul sahiplerini de ilgilendiren 2023 Yılı Gelir Vergisi'ne ilişkin beyan dönemi 5 Nisan Cuma akşamı sona erecek.

Konuyla ilgili duyuru Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yapıldı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 takvim yılı Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme ve ödeme Süreleri ile Ba-Bs Formları ve e-defterlerin oluşturulma ve imzalanma ile “Elektronik Defter Beratları”nın yüklenme süreleri uzatıldığı kaydedildi.

Mükellefler beyannameleri, Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden doldurabileceği gibi ayrıca ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesinde de bu işlemlerin yapılabildiği belirtildi.

Yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin, iki eşit taksitte ödenmesi imkanı da bulunuyor.

Tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulamadan, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartıyla, banka hesabından havale yoluyla, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenebiliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı

Darüşşafaka sınavı bu yıl 25 Mayıs'ta yapılacak

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi'ne Silivri'den mesaj

Ege Bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi... Arsa fiyatları yükselişte

Müze ve ören yerlerinde 9 günde 1 milyonu aştık! Efes ve Göbeklitepe zirvede!

Sosyal Etki Zirvesi 2025'e geri sayım başladı

İklim Kanunu teklifine vekillerden eleştiri!

İstanbul Şişli’deki çift cinayette 'gereği yapıldı'! Şüpheliler yakalandı

İlk çeyrekte 45 milyon 'hava'dan seyahat etti!

Mudanya Belediye Başkanı'ndan Mahir Polat'a alkışlı destek

Başkan Ovalıoğlu kadın ve gençlik zirvesinde konuştu

İETT'den iki yeni garaj yatırımı

Mudanya'da gençlerden tutuklu öğrencilere 'balonlu' destek

Soğuk ve yağışlı hava hakim olacak