Geleceğin tasarımcıları İstanbul'da yarışacak

Geleceğin tasarımcıları İstanbul

Geleceğin tasarımcıları İstanbul'da yarışacak

Türk tekstil sektörü küresel büyümesine tasarımla güç katacak.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 15 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması, bu yıldan itibaren ‘Futuretex İstanbul’ adı altında devam edecek.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörünün dünya liginde ilk üçe çıkması için tasarımın ve yenilikçi fikirlerin üretileceği bu yarışma büyük önem taşıyor. Onların yeteneklerini, heyecanını, cesaretini ve yaratıcılığını öne çıkarırken tüm paydaşlarımız için yarattığımız katma değeri artıracak ve dünyadaki güçlü konumumuzu pekiştireceğiz" dedi.

Bu kapsamda inovatif fikirlerin değerlendirileceği ve üretime kazandırılacağı yarışmayı çok önemsediklerini kaydeden Öksüz, "Tasarımı katma değerli ihracatın kilit unsurlarından biri olarak görüyoruz. Tasarım alanında çalışacak nitelikli gençlerimizi destekliyoruz. Bu kapsamda bu yıl FutureBase International markası altında gerçekleştireceğimiz kumaş tasarım yarışmamız, yüzlerce tasarımcımıza ilham kaynağı olacak" diye konuştu.

FutureTech kategorisinin teknik tekstil odağında bu yıl ilk defa düzenlendiğini belirten İTHİB Başkan Yardımcısı Fatih Bilici ise, yeni yarışmayla birlikte hedefin her yıl olduğu gibi yeni tasarımcılarımızı sektöre, inovatif fikirleri de üretime kazandırmak olacağını söyledi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 200 BİN LİRA 

Bu arada her iki yarışmada; birinciye 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye 100 bin TL ödül verileceği kaydedildi.

FutureBase kategorisinde söz konusu ödüllere ek olarak yurt dışı eğitim hakkı, 6 ay yurt içinde yabancı dil eğitimi hakkı, PV Paris fuarını ziyaret ve 60 bin TL jüri özel ödülü de bulunuyor.


Haber Kaynak : İGFA

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı

İstanbul Beylikdüzü'nde 'Atatürk Kupası Voleybol Turnuvası' başladı

Keçiörenliler Anıtkabir'de Ankara'nın Başkent Oluşunu Kutladı

Maltepeli kadınlardan sağlık dayanışması

Akran zorbalığı artıyor... Çocuklarımızın duygusal güvenliği tehlikede

İzmit Çınar Akademi Öğretmenlerine Mesleki Gelişim Semineri

Bandırma'da Sunullah Mahallesi'nde Ada İçi Düzenleme Kararı Alındı

Yalova'da Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kepez'de Sanatın Yaşlılıkta İyileştirici Gücü Konuşuldu

CHP Bursa İl Kadın Kolları: Rojin için adalet istiyoruz

5000 Evler'de Sosyal Tesis İnşaatı Hızla Devam Ediyor