Geleceğin çevre elçileri atıkların dönüşüm süreçlerini yerinde inceledi

Geleceğin çevre elçileri atıkların dönüşüm süreçlerini yerinde inceledi

Geleceğin çevre elçileri atıkların dönüşüm süreçlerini yerinde inceledi

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, çevre bilincini artırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında İSTAÇ Kemerburgaz Atık Bertaraf ve Kompost Tesislerine bir gezi düzenledi. Teknik gezide katılımcılar, atıkların enerjiye dönüştürülme sürecini yerinde inceleme fırsatı buldu. 

İSTANBUL (İGFA) - Yeşilin öncüsü Beylikdüzü Belediyesi, çevre duyarlılığını artırmak amacıyla İSTAÇ Kemerburgaz Atık Bertaraf ve Kompost Tesisleri’ne teknik bir gezi düzenledi. İlçedeki eğitim kurumları ve çevre gönüllülerinin katıldığı gezide, tesiste görevli uzmanlar tarafından; atıkların nasıl bertaraf edildiği, enerjiye ve komposta nasıl dönüştürüldüğü gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Atıkların ayrıştırılmasından yakılmasına, enerji üretiminden geri dönüşüm süreçlerine kadar olan tüm aşamalar uygulamalı olarak anlatıldı.Katılımcılar gezi kapsamında; Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi, Biyometanizasyon Tesisi, Geri Kazanım ve Kompost Üretim Tesislerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

“Yeşil bir ilçeye sahibiz”

İSTAÇ tesislerini ziyaret eden gönüllüler sistemlerin, modern ve çevreci yaklaşımı karşısında duydukları gururu ve mutluluğu dile getirdi. Geziye katılan ve biyodinamik tarımla ilgilenen çevre gönüllüsü Ümit Çetin, “Bu konuları çok araştırıyorum ve özellikle tesisleri geziyorum. Bugün bizimle birlikte Beylikdüzü’nden gençler ve ilkokullarımızdan öğrenciler de geldi. Onların bu yaşlarda başlayacağı algıda seçicilik, bizim geleceğimizi oluşturacak. Çünkü insanların geri dönüşümü çok önemli. Bugün evimizde yapabileceğimiz çok fazla geri dönüşüm sistemleri var ama eğitim ve bilinç olmadığı için bunları uygulayamıyoruz. Basit bir bidon ile çok farklı gübreler ve kompostlar üreterek, evimizde atığı sıfıra indirebiliyoruz. Beylikdüzü’nde bunun imkânları çok fazla. Çünkü yeşil bir ilçeye sahibiz. Yeşillikleri de atık olarak kullanıyoruz. Atık değil de geri dönüştürülebilir hale getirebilirsek daha büyük avantajlar sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynak : İGFA

Siz siz olun trafikte anlık öfkelere yenilmeyin! Cezalar ağır!

YouTube, yeni AI araçlarını duyurdu

Pendik Belediyesi Su Arıtma Cihazları Bakım Onarım İhalesi Açtı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Öğretmenler Günü'nde Okul Ziyaretinde Halı Saha Müjdesi Verdi

 Final AI, Yılın Eğitim Projesi Ödülü’ne layık görüldü

Türkiye’de 2. el alışveriş dönüşümün parçası oldu... Her 2 kişiden 1'inin tercihi ikinci el

DİSK Antalya Şubesi Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu'nu Ziyaret Etti

Nilüfer Belediyesi Öğretmenler Günü'nde Eğitimcileri Onurlandırdı

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Öğretmenler Günü'nde Emekli Eğitimcileri Ağırladı

SASKİ 2025 Yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Mamak Belediye Başkanı Şahin, Öğretmenler Günü'nde Şafaktepe İlkokulu'nu Ziyaret Etti

Türk Akciğer Kanseri Derneği'nden 'erken tanı hayat kurtarır' kampanyası

Bozüyük'te Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Yalova'da Zabıta Ekipleri Dilencilere Yönelik Operasyon Düzenledi

Siber Suçlarla Mücadelede 10 Günde 429 Şüpheli Yakalandı