Gastronomi öğrencileri Gaziantep'te yemekleriyle yarıştı

Gastronomi öğrencileri Gaziantep

Gastronomi öğrencileri Gaziantep'te yemekleriyle yarıştı

Uluslarası Gastronomi Festival’inde (GastroAntep) ülkenin başarılı üniversitelerinden gastronomi öğrencileri, Local Chef Yarışmasında Gaziantep yemekleriyle yarıştı.

GAZİANTEP (İGFA) - İzmir Yaşar, İstanbul Özyeğin, Bolu Abant İzzet Baysal, Akdeniz ve Gaziantep üniversitelerinin gastronomi bölümü öğrencileri 3’er kişilik ekipler halinde katıldıkları yarışmada lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak kıyasıya yarıştı.

Saatler süren yarışmada, Özyeğin Üniversitesi öğrencileri lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak Zeugma ismini verdiği başlangıç yemeği, Almacı Pazarı ismini verdiği kuzu sırt, börklü firik bulguru ile yaptığı yemek ile birinci olurken; Akdeniz Üniversitesi, Nizip Tarhanalı Dana Yanak yemeğiyle ikinci; İstanbul Gelişim Üniversitesi ise başlangıç menüsünde soğuk kelle paça beyran yaparak üçüncü oldu.  Emre Özgüler anısına verilen Mansiyon ödülünü ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi kazandı.

Local Chef yarışmasında jüri üyelerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Dairesi Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi MUSEM Mutfak Akademisi başkanı Fikret Tural tarafından hediyeleri verilirken aynı zaman da yarışmaya katılan gastronomi öğrencilerine ödülleri öncesinde gelişim ödülü sertifikası da verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Basın Camiasını Yasa Boğan Acı Haber

Polis Ekip Haberleri’nden Özel Harekat Başkanlığı’na Anlamlı Ziyaret

Vatan Sevdalısı Bir Makam: İsmail Türkoğlu’ndan Ayvaz Paşa’ya Anlamlı Ziyaret

Yerelden Güçlü Mesaj: “Sen Ben Yok, Biz Varız”

Ekip Polis Haber Gazetesi’nden Fark Özel Güvenlik Eğitim Kurumları’na Ziyaret

İzmir Esnafının Gücü, Manisa’nın Birliğiyle Buluştu

Trafikte güven, doğru servisle başlar.

Karabağlar Karanlığa Karşı Nöbette: “Bir Kadın Daha Eksilmeyeceğiz!”

Ekip Haber Polis Gazetesi Ödemiş Bölge Müdürü Raşit Yılmaz, halkın nabzını tuttu

Bursa Emniyet Müdürü'ne Duygusal Veda Ziyareti

Anime İzleyenlerin Kesinlikle Bilmesi Gerekenler!

DJ Mahmutcan Kaya: Türkiye’den Dünyaya Açılan Elektronik Müziğin Parlayan Yıldızı

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’tan Teşkilata Ziyaret

Anahtar Parti Bahçelievler ilçe Teşkilatı'Şehitlerimizi Anma Programı Düzenledi..

Engelli Yürüteçleri: Bağımsızlığın ve Güvenin Adımları