Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosluğu'nun açılışı yapıldı

Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosluğu

Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosluğu'nun açılışı yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Finlandiya’nın Kayseri Fahri Konsolosluğu’nun resmi açılış törenine katıldı. Törende konuşan Büyükkılıç, “Böyle bir şehrin hizmetkârı olmak bizler için onur verici, gurur vericidir” dedi.

Mehmet UZEL /KAYSERİ İGFA- Endüstri ve ticaret şehri Kayseri’de açılışı gerçekleşen Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosluğu Açılış Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Şemsettin Erkaya, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki, Finlandiya Konsolosu Raimo Pahkasalo, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosu Murat Sert, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve davetliler katıldı.

“KAYSERİ İLE FİNLANDİYA ARASINDAKİ İLİŞKİLER PEKİŞTİRİLMELİ”

Kayseri Sanayi Odası’nda gerçekleşen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Güvenli bir liman olan, huzur şehri olan, yatırımcılar açısından da önem arz eden Anadolu’nun bağrındaki bir cazibe merkezi olan böyle bir şehrin belediye başkanı olmak, böyle bir şehrin hizmetkârı olmak bizler için onur verici, gurur vericidir” diyerek, Kayseri ile Finlandiya arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi gerektiğine işaret etti. 

“TİCARİ İLİŞKİLERDE HEDEF 3 MİLYON EURO”

Finlandiya Büyükelçisi Ari Mäki ise Kayseri’de olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Kayseri’nin özellikle ekonomik sektörde çok faal olduğunu ve çok çeşitli sektörlerde temsil edildiğini söylemek istiyorum. Şu anda Finlandiya’nın asıl amacı 2024 yılı itibariyle karşılıklı ticari ilişkileri 3 milyon Euro seviyesine çıkarmaktır. Murat Bey’e buradaki önemli görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Finlandiya Kayseri Fahri Konsolosu Murat Sert de, “Başta Kayseri olmak üzere Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan bu onurlu göreve beni layık gördükleri için başta büyükelçimiz olmak üzere Finlandiya devletine ve bu pozisyona öneren büyüklerimize, dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.

Kayseri’nin Finlandiya ile olan ticari ilişkileri hakkında bilgiler aktaran Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise, “Ülkemizin Avrupa Birliğine katılım sürecine destek veren Finlandiya ile ikili ilişkilerimiz ve uluslararasındaki işbirliğimiz güçlenerek devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bugün Kayseri’de açılacak Fahri Konsolosluk da bunun en güzel örneklerinden biridir” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Evde bakım hizmetleri hayat kurtarıyor

Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu

İnşaat malzemesi ihracatı Şubat 2025’te geriledi

Yaş sınırlarını aşıyor! 22 Nisan gecesi Fişekhane’de büyüleyici bir gösteri…

Konya’da gençler, ülke için üretmeye teşvik ediliyor

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in kazananları belli oldu

Çocuklarda kasık fıtığına dikkat

Şampiyon pilotlar, 30 kadın Co-Pilotu pistlere hazırladı

Aile şirketleri 25 milyondan fazla istihdam sağladı

TOKİ'nin İstanbul Arnavutköy'deki konut projesi iddialarına yalanlama

Robot yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Ziynet Sali’den 25. yıla özel teşekkür

Aybüke Albere’den yepyeni bir hit: ‘Harap’

4 il merkezli 6 ayrı organize suç örgütüne 158 gözaltı!

İzmir'de su tarifelerinde yeni düzenleme