Filolarda büyüme beklentisi artışta

Filolarda büyüme beklentisi artışta

Filolarda büyüme beklentisi artışta

Türkiye’de filo sektörünün durumunu ve mobilite trendlerinin gelişimini değerlendirmek üzere TEB Arval’in desteğiyle her yıl gerçekleştirilen Arval Mobility Observatory’nin 2024 yılı araştırma sonuçları açıklandı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’de kurumlara operasyonel araç kiralama ve filo yönetimi çözümleri sunan TEB Arval’in desteğiyle her yıl Ipsos tarafından gerçekleştirilen “Arval Mobility Observatory’nin 2024 yılı Mobilite ve Filo Barometresi” araştırma sonuçları açıklandı.

Araştırmaya ilişkin değerlendirmede bulunan TEB Arval Genel Müdürü Kağan Yaşa, “Her yıl derinlemesine yürüttüğümüz bu araştırmanın sonuçları sektörümüz için güzel bir fotoğraf ortaya koyuyor. Araştırma sektörün önümüzdeki dönemde dinamizmini ve yapısını anlamamıza yardımcı olurken, gelecek projeksiyonlarımızı doğru yapabilmemiz için de önemli veriler sunuyor. Bu kıymetli raporun çıktılarını sektörümüzle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

FİLOLARDA BÜYÜME BEKLENTİSİ ARTIŞTA

2024 Filo Barometresi sonuçlarına göre Türkiye’deki firmaların %94’ü önümüzdeki üç yıl içinde filo büyüme potansiyelinin artacağını veya aynı kalacağını ifade ediyor. Araştırmaya göre filolarda artış beklentisinin dünyada son yıllarda yatay seyrederken, Türkiye’de ise 2024 yılı itibarıyla artışa geçmesi dikkat çekiyor. Hem Türkiye’de (%76) hem de dünya genelinde (%73) şirket büyümesi ya da şirket araçlarının kullanımını gerektiren şirket büyümesi öngörüleri, artış beklentisinin ardındaki en önemli nedenler arasında yer alıyor.

FİLO FİNANSMANINDA BİRİNCİLİK OPERASYONEL KİRALAMADA

Filo finansmanı detaylarına da yer verilen araştırmada birincilik geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine operasyonel kiralamada. Rapor sonucuna göre operasyonel kiralamanın toplam finansman içindeki oranı %34, ikinci sıradaki peşin alımların oranı ise %29 olarak gerçekleşti. Operasyonel kiralamadaki en büyük artış 100-249 çalışanı olan firmalardan geliyor. Peşin satın alımı tercih eden katılımcılarda ise 1-9 çalışanı olan firmalar (%34 oranla) öne çıkıyor.

BİNEK ARAÇ FİLOLARINDA ALTERNATİF YAKIT KULLANIM EĞİLİMİNDE ARTIŞ

Filo karar vericileri, binek araç filolarının %24'ünün önümüzdeki 3 yıl içinde alternatif enerji (PHEV, HEV veya BEV) ile çalışacaklarını tahmin ediyor. Filo yöneticilerinin tahminlerine göre önümüzdeki 3 yıl içinde toplam filonun 'u BEV'lerden oluşması öngörülmektedir. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: filolarda büyüme beklentisi artışta

Haliliye'de Teknoloji ve Yaşam Boyu Öğrenme Kursları Yoğun İlgi Görüyor

İzmit Belediyesi İştiraki BEKAŞ Kaynakçı Personel Alacak

Ara tatilde demiryoluna ek sefer ve vagon takviyesi... 24 bin 24 kişilik ek kapasite

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kayseri'de Bölge Toplantısı Gerçekleştirdi

Yahya Kaptan, Ölümünün 106. Yılında İzmit'te Anıldı

İzmit Belediyesi, Körfez'deki Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

Çobanlar'da 10 Ocak Mülki İdareciler Günü Ziyareti

Ticaret Bakanı Bolat, Kasım 2025 Ödemeler Dengesi Verilerini Açıkladı

İstanbul Maltepe’de denetimler sürüyor

Yalova Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde 2025'te Tüketim Rekoru Kırıldı

İzmit'te Yılın İlk Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü SEKA Park'ta Gerçekleştirildi

Mardin'de Gece Boyunca Kar Mücadelesi

İzmit'te Çınar Çocuk Korosu İçin Seçmeler Yapıldı

Kumar bağımlılığı artıyor! 2025’te başvurular 5 bini aştı

Ticaret Bakanlığı 2025 Yılı Denetim Bilançosunu Açıkladı: 2,6 Milyar TL Ceza Kesildi