Fazlasını isteyen çocuğa 'tutarlı' yanıt

Fazlasını isteyen çocuğa

Fazlasını isteyen çocuğa 'tutarlı' yanıt

Çocukların bazen ihtiyaçlarından daha fazlasını talep etmeleri 3.5 yaş öncesinde normal karşılanabiliyor.

İSTANBUL (İGFA) - 3.5 yaş sonrasında elindekilerle yetinmemesi ve isteklerinin devam etmesinin duygusal açlık halinden kaynaklanabildiğini belirten uzmanlar, ebeveynlerin çoğu zaman refleks olarak da olsa çocuklarının isteklerine karşı gelemediklerini ifade ediyor.

Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, çocukların isteklerini geçiştirmenin de çözüm sağlamadığını vurgulayarak ebeveynlere çocukların ihtiyaçlarını dinleyerek gerektiği durumlarda tutarlı bir şekilde ‘Evet’ veya ‘Hayır’ şeklinde karşılık verilmesini tavsiye ediyor.

Çocuklarda onaylanma ihtiyacı, ruhunu doyurma çabası ve bir beğenilme isteğinin var olduğunu ifade eden Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Bu duygusal ihtiyaçlar birçok sebepten kaynaklanabilir. Örneğin ebeveynlerin çocukla çok az zaman geçirmesi, geç saatlere kadar çalışmaları çocuğun isteme davranışının altında yatan sebep olabilir. Oyuncakçıların önünde kendilerini yerlere atıp ağlayan çocuklar, bir dolap oyuncağa sahip olmasına rağmen yine de başka oyuncaklar isteyen çocuklar hepimizin şahit olduğu bir tablodur. Bu durumu bir tehlike işareti olarak görmemiz gerekiyor çünkü ergenliğe geçişle birlikte bu işaretin şiddeti büyümeye başlıyor. Bu çocuklar kendi değerlerini giydiği marka kıyafetlerle ve sahip olduklarıyla ortaya koymaya başlıyorlar” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Bursa'dan seslendi: Açlık sınırı belli ama tokluk değil

İstanbul Büyükşehir'in istihdam ofisi Beykoz'da

Sibel Can'dan 'Pes' sürprizi

Hak İş Genel Başkanı'ndan 12 Eylül vurgusu

42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı ve Teması Belirlendi

Küresel ticaret savaşı gölgesinde Türkiye ekonomisi pozitif ayrışacak

TEKNOFEST KKTC ziyaretçi kayıtları başladı!

15. MIXX Awards Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu

TEB ve OSBÜK’ten sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm için iş birliği

Nur Esin’in konuğu Erbaş’tan şaşırtan itiraflar

ÇEDBİK'in yeni yönetimi belli oldu.

Artweeks Istanbul XI. Solo Edisyon başladı

Çocuklar geleceğin şehirlerini çiziyor

Mobilitenin geleceği bu zirvede masaya yatırılacak

TOFAŞ Fenerbahçe Beko'yu ağırlayacak