Fahrettin Altun'dan 'Özel' tepki! Millet iradesine hakaret kabul edilemez

Fahrettin Altun

Fahrettin Altun'dan 'Özel' tepki! Millet iradesine hakaret kabul edilemez

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “cunta başkanı” gibi ifadelerinin millet iradesine hakaret olduğunu ve toplumsal barışı zedelediğini belirtti.

ANKARA (İGFA) - letişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı hakaret içeren ifadeleri sert bir dille eleştirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel’in söylemlerinin “millet iradesine meydan okuma” ve “toplumsal barışı zedeleyen sorumsuzluk” olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin oylarıyla seçilmiş bir devlet başkanı olduğunu anımsatan Altun, “Cunta başkanı” gibi yakışıksız ve mesnetsiz ifadelerin demokratik sürece ve millet iradesine hakaret olduğunu belirtti. Bu tür söylemlerin siyasi muhalefet ya da düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade eden Fahrettin Altun, Özel’in açıklamalarının siyasi etik ve sorumluluk bilincinden uzak olduğunu savundu.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1940147686641938534

YARGI SÜREÇLERİNE MÜDAHALE ELEŞTİRİSİ

Fahrettin Altun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin devam eden yargı süreçlerinin bağımsız mahkemelerce yürütüldüğünü anımsatarak, Özel’in “darbe planı”, “cunta” ve “komplo” gibi iddialarını yargıya yönelik bir tehdit ve itibarsızlaştırma çabası olarak nitelendirdi. Altun ayrıca, “kayyım listeleri hazırlandı” şeklindeki somut veriye dayanmayan açıklamaların, toplumu yanıltmayı ve kurumlara güveni zayıflatmayı amaçlayan dezenformasyon faaliyetleri olduğunu ifade etti.


Haber Kaynak : İGFA

Yomra Belediye Başkanı, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Yeni Yönetimini Ziyaret Etti

ÇYDD Manavgat Şubesi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek'i Ziyaret Etti

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Ramazan Geleneğini Fen Lisesi Öğrencileriyle Sürdürdü

Yomra Belediye Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetimini Ziyaret Etti

Hasan Hüseyin Korkmazgil, Odunpazarı'nda Düzenlenen Programla Anıldı

Yalova Belediyespor Güreşçileri İl Turnuvasında Derece Elde Etti

41 Suçlunun Yurtdışından İadesi Sağlandı

Kayseri'de Hunat Camii Önünde Kurulan İftar Sofrasında Kardeşlik Buluşması

Bakan Işıkhan’dan emeklilere müjde

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart ve Öğrenim Yardımı Ödemelerini Tamamladı

Kartal Kavşağı Projesi Danışmanlık İhalesinde Mali Teklifler Açıldı

Meteoroloji'den kar ve yağmur uyarısı

Tepebaşı'nda Meyve Bahçesi ve Budama Eğitimi 99 Üreticiye Ulaştı

Toroslar'da Sulama Kanalı Güvenlik Krizi: DSİ Görevini Yapmayınca Belediye Devreye Giriyor

Van'da Yoğun Kar Yağışı Yaşamı Etkiledi, Temizleme Çalışmaları Başlatıldı