Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı: 6 milyar lira hak sahiplerine aktarılıyor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı: 6 milyar lira hak sahiplerine aktarılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tam bağımlı vatandaşlar için bu ay toplam 6 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 6 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Evde Bakımın Önemi

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılından bu yana engelli bireylerin öncelikle aile ortamında desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen önemli bir aile odaklı bakım hizmeti olduğunu belirtti. Göktaş, "Engelli vatandaşların aile bütünlüklerini koruyarak evde bakım hizmeti almalarını öncelikli görüyoruz. Bu yardım ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Aylık Ödeme Miktarı

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 11 bin 702 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

Yardımdan Yararlanan Sayısı

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 6 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladık. Halihazırda yaklaşık 520 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."


Ankara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneleri 2025'te 2 Milyona Yakın Ziyaretçiyi Ağırladı

Kahramanmaraş'ta Kış Mücadelesi: Ana Arterler ve Kaldırımlar İçin 7/24 Çalışma

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Göksun'da Kar Mücadelesini Sürdürüyor

Erciyes'e 3 milyon ziyaretçi bekleniyor

Kahramanmaraş'ta TOKİ Bağlantı Yollarında Kar ve Buz Mücadelesi

Ankara'da Anonim Ulaşım Kartları Artık Online Kişiselleştirilebiliyor

Yunusemre Belediyespor 2025'te 211 Madalya ve 34 Kupa Kazandı

Kültürel Miras Gezileri Sivrihisar'da

Eskişehir, Yeni Yıla Işıklandırmalarla Girdi

İSTANBUL BÜLTENİ DERGİSİ OCAK SAYISI YAYINDA

İSTANBUL’DA LODOS ETKİLİ OLACAK

İBB’DEN SOSYAL DAYANIŞMA HAMLESİ

İSTANBUL MOBILISEYOURCİTY ÜYESİ OLDU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2025'te Doğa ve Hayvan Koruma Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Kıbrıslı iş insanı Özge Taşkar Falyalı'dan Yeşilçam’ın efsanesine zarif jest