Eskişehir'in Yerel Tohumları Türkiye Genelindeki Üreticilere Ulaştırılıyor

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ata mirası yerel tohumların çoğaltılarak Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilere gönderildiğini açıkladı. Tohum talepleri, belediyenin online formu üzerinden karşılanıyor.

Toprağın hafızasını taşıyan yerel tohumlar, Eskişehir'den Türkiye'nin dört bir yanına ulaşmaya devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte üretilen ve çoğaltılan yerel tohumların tüm Türkiye'ye gönderildiğini duyurdu. Böylece Eskişehir'in bereketi, Anadolu'nun dört bir yanındaki üreticilerle buluşuyor.

Kadim Mirasın Yolculuğu

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, ata mirası yerel tohumları üreticilerle buluşturmak için organizasyon yürütüyor. Anadolu'nun bereketli topraklarından gelen bu kadim mirasın korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Online Talep Sistemi

Tohum talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar, https://ecm.eskisehir.bel.tr/WebBasvuru/tohum adresindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tohum Talep Formu'nu doldurabiliyor. Başvurusu onaylanan üretici ve vatandaşlara, 115 TL kargo ücreti karşılığında anlaşmalı kargo firması aracılığıyla yerel tohumlar ulaştırılıyor.

Sürdürülebilir Tarıma Destek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yerel tohumları yaşatarak hem yerel üretimi destekliyor hem de sürdürülebilir tarıma katkı sunuyor. Kentten yükselen bu dayanışma hareketi, Türkiye'nin dört bir yanında toprağa umut, sofralara sağlık olmaya devam ediyor.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. Yılı Anma Etkinlikleri Açıklandı

HAL ESNAFI İLE SAHURDA BİR ARAYA GELDİ

İBB'DEN 20 BİN ÖĞRENCİYE KIYAFET YARDIMI

Eskişehir'in Kırsal Mahallelerine 24 Yeni Su Deposu Kazandırıldı

Eskişehir Kadın Platformu, 2026 Eskişehir Yılı için panel düzenledi

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Dört Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Toroslar'da İşgal Edilen Kamusal Alanlar Vatandaşlara Kazandırılıyor

Konyalı Bürokratlar Ankara'da Düzenlenen İftar Programında Bir Araya Geldi

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İstiklal Marşı'nın Kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Andı

Çanakkale'de Kadın Oyunları Festivali'nde "Üç Kız Kardeş" Yorumu Sahnelendi

İstanbul Valisi Davut Gül: Akrabam İBB’de çalışmıyor

DMM'den THY iddialarına yanıt

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylere tıbbi malzeme desteği sağlıyor

Halfeti-Bozova Grup Yolunda Asfalt Serim Çalışmaları Tamamlanma Aşamasında

Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'den Ramazan Mesajı