Eskişehir'de Sivil Toplum Destekleme Merkezi'ne Başvurular Başladı

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin STK'lar için kurduğu Sivil Toplum Destekleme Merkezi'ne kayıtlar 20 Kasım'a kadar devam edecek. Merkez, derneklere ücretsiz eğitim, toplantı salonu ve kurumsal destek hizmetleri sunacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve yerel yönetişime katılımlarının artırılması amacıyla kurduğu Sivil Toplum Destekleme Merkezi'ne kayıtlar başladı.

Merkezin Temel Hedefleri
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek merkez, STK'lara fiziksel alan sunmanın yanı sıra sivil toplum ile belediye arasında sürdürülebilir iş birlikleri geliştirmeyi ve ortak üretim süreçlerini desteklemeyi hedefliyor.

Hedef Kitle ve Katılım Koşulları
Merkez, hak temelli çalışan derneklerin kurumsal gelişimlerini desteklemeyi ve belediye-sivil toplum iletişimini güçlendirmeyi amaçlıyor. 5253 sayılı Dernekler Kanunu kapsamında kurulmuş, DERBİS'e kayıtlı ve Eskişehir'de faaliyet gösteren dernekler başvurabilecek.

Ücretsiz Hizmet Olanakları
Değerlendirme Kurulu tarafından onaylanan STK'lara çeşitli imkanlar ücretsiz sunulacak. Ergin Orbey Sahnesi eğitim ve etkinlikler için, 25 kişilik toplantı salonu ise dernek toplantıları için kullanılabilecek. Ayrıca posta ve sekretarya hizmetleri de sağlanacak.

Kapasite Geliştirme Programları
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Selim Öztop, merkezin proje hazırlama, kaynak geliştirme, savunuculuk ve gönüllü yönetimi konularında eğitim, seminer ve mentorluk programları düzenleyeceğini belirtti. Öztop, merkezin katılımcı yerel yönetim anlayışını güçlendireceğini ve STK'lar arası diyaloğu artıracağını ifade etti.

Başvuru Süreci
Kayıtlar 20 Kasım'a kadar devam edecek. Başvurular siviltoplum.eskisehir.bel.tr adresinden yapılabilecek.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor