Eskişehir'de Kıdemli Vatandaşlara Yaşam Boyu Öğrenme Fırsatı

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üstü vatandaşlar için Tazelenme Üniversitesi hakkında bilgilendirme oturumu düzenledi. Dört yıllık ücretsiz lisans eğitimi sunan programın detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kıdemli vatandaşlara yönelik yaşam boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında “Tazelenme Üniversitesi Bilgilendirme Oturumu” düzenledi. Büyük ilgi gören etkinlikte, 60 yaş üstü okuryazar vatandaşlara dört yıl boyunca ücretsiz lisans eğitimi sunan Tazelenme Üniversitesi modeline ilişkin kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

 

Programın Detayları Masaya Yatırıldı

Oturumda, programın ders içerikleri, kayıt süreçleri, kontenjan bilgileri ve bugüne kadar programa katılan öğrencilerin deneyimleri detaylarıyla ele alındı. Katılımcılar, üçüncü yaş dönemine yönelik bu yenilikçi eğitim yaklaşımının sunduğu fırsatları yakından tanıma imkânı buldu.

Uzman İsimden Önemli Açıklamalar

Konuk konuşmacı olarak yer alan Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü Doç. Dr. Emre Birinci, Türkiye’nin hızla yaşlanan nüfus yapısına dikkat çekerek, kıdemli vatandaşlar için yaşam boyu öğrenme modeli olan Üçüncü Yaş Üniversiteleri’nin önemini vurguladı. Tazelenme Üniversitesi’nin gönüllülük esasına dayalı ders verme sistemiyle güçlü bir dayanışma ortamı yarattığını ifade eden Birinci, şu sözleri paylaştı:

“Geniş bir ders ve seminer yelpazemiz sayesinde, 60 yaş üstü vatandaşlar kültür, sanat, sağlık, teknoloji ve sosyal bilimler gibi çeşitli alanlarda kendilerini geliştirme imkânı bulmakta; aynı zamanda yeni sosyal çevrelerle tanışarak aktif ve üretken bir yaşam sürmektedir.”

Belediye Yetkilisi Memnuniyetleri Dinledi

Etkinliğe katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selim Öztop, Emek Kafe ve ESMEK Sağlıklı Yaş Alma Birimi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin katılımcıların memnuniyetlerini dinledi. Öztop, hizmetlerin daha da geliştirilmesine yönelik önerileri not ederek deneyimli vatandaşlara sunulan sosyal hizmetleri güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Konya Büyükşehir ve Karatay Belediye Başkanları Hacıveyiszade Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Küçükçekmece'de Zabıta Personeline İletişim Eğitimi Verildi

Odunpazarı'nda 2026 Yeni Yıl Pazarı Hazırlıkları Başladı

Develi'ye 100 Milyon TL'lik Yeni Terminal Binası Hizmete Hazır

Pendik'te Yayalar 16. Bölge İmar Uygulaması Tescil Edildi

Yalova İtfaiyesi, İlkokul Öğrencilerine Yangın Güvenliği Eğitimi Verdi

Odunpazarı Belediyesi'nin Plastik Atık Dönüşüm Projesi Ödül Kazandı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Beylikbağısporlu Gençlerle Bir Araya Geldi

Odunpazarı'nda Engelsiz Merkezde Mutfak Atölyesi Faaliyette

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Brüksel'de 'En Aktif Belediye' Ödülünü Aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Fransa'nın Rennes Belediyesi Arasında Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı

Muratpaşa'da Kadın Kooperatifleri Mağazası Yerli Malı Haftası'nda Öne Çıkıyor

Koyunoğlu ve Çukurdere Mahallelerinde Vatandaş-Belediye Buluşması Gerçekleşti

Aksaray'da 2025 Yılı Yeşil Alan ve Peyzaj Çalışmalarıyla Geçti

AKADEMİSYENLER, ŞAİRLER VE YAZARLAR, “ÂŞIK PAŞA VE TÜRKÇE” İÇİN KIRŞEHİR'DE BULUŞUYOR