Eskişehir'de Kadın Sağlığı Seminerleri 128 Katılımcıya Ulaştı

Eskişehir

Büyükşehir Belediyesi ve TAP Vakfı iş birliğinde düzenlenen program, dört merkezde kadınların üreme sağlığı konusunda bilinçlenmesini sağladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı iş birliğinde düzenlenen Kadın Sağlığı Seminer Programı, 2026 yılının ilk döneminde dört farklı merkezde toplam 128 kadına ulaştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Sağlığı Seminer Programı tamamlandı.

Koruyucu Sağlık Bilinci Hedeflendi

Program, kadınların koruyucu sağlık yaklaşımı konusunda bilinçlenmesini amaçladı. Temel üreme sağlığı konuları interaktif bir ortamda ele alındı. Katılımcılar, doğru bilinen yanlışları gözden geçirme, deneyim paylaşımında bulunma ve sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanma konusunda bilgi edindi.

Kapsamlı Eğitim Başlıkları

Seminerlerde; “Bedenimizi Tanıyalım”, “Temizlik ve Beslenme”, “Güvenli Annelik”, “Gebeliği Önleyici Yöntemler”, “Çocuklar ve Ergenler” ile “Kadın Sağlığı Sorunları” başlıkları altında kapsamlı eğitimler verildi. Program ile koruyucu sağlık davranışlarının yaygınlaştırılması, riskli alışkanlıkların azaltılması ve aile içi sağlık bilincinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Dört Merkezde Gerçekleştirildi

Eğitimler, ESMEK bünyesindeki farklı merkezlerde düzenlendi. Beylikova Eğitim Merkezi’nde 37, Çifteler Eğitim Merkezi’nde 31, Opera Eğitim Merkezi’nde 41 ve Mahmudiye Eğitim Merkezi’nde 19 kadın programa katıldı.

Toplumsal Katkı

Toplam 128 kadının yararlandığı seminer programının, kadınların bireysel ve toplumsal yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sunduğu belirtildi. Programın, Eskişehir’de koruyucu sağlık bilincinin yaygınlaşmasına destek sağladığı ifade edildi.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Usta fotoğrafçı İlyas Göçmen Maltepelilerle buluştu

Türkiye, Romanya’yı tek golle geçti... Finalde görüşmek üzere

Şuhut'ta Park ve Yeşil Alanlarda Bahar Bakım Çalışmaları Sürüyor

Kütahyaspor'a Maç Öncesi Moral Ziyareti

Afyonkarahisar'da Dünya Su Günü Etkinliği Düzenlendi

Afyonkarahisar'da Dünya Su Günü, Tesis Ziyareti ve Eğitimlerle Kutlandı

Kütahya ve Ayvalık Belediye Başkanları Deneyim Paylaşımında Buluştu

Denizli'de 55 Yıllık Su Deposu Modern Bir Tesisle Yenileniyor

Kütahyaspor, deplasmanda aldığı galibiyetle liderliğini sürdürdü

Kütahya Belediye Başkanı, Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ni Ziyaret Etti

Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı'nda Yaz Hazırlıkları Başladı

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' Sloganıyla Yarın Başlıyor

Kepez'de Down Sendromlular Farkındalık Günü'nde Anlamlı Buluşma

Kepez'de Köy Enstitüleri Kültür Evi Kurulacak

Keçiören Belediyesi Personeline Yönelik Sağlıklı Yaşam Semineri Düzenlendi