Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Günyüzü ve Sivrihisar ilçelerinde son iki yılda yaklaşık 800 kilometrelik yol iyileştirmesi ve 27 bin metre içme suyu hattı çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yatırımların Eskişehir'in her köşesine eşit hizmet götürme amacı taşıdığını belirtti.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Solak ve ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen ile birlikte Günyüzü ve Sivrihisar ilçelerinde incelemelerde bulundu. Günyüzü'nde Kaymakam Muhammed Raşit Kurt ve Belediye Başkanı Hidayet Özmen ile görüşen Ünlüce, Sivrihisar'da ise Belediye Başkanı Habil Dökmeci'yi ziyaret etti.
Günyüzü ilçesinde 22 mahallede 163 kilometrelik yol ağı üzerinde çalışmalar yapıldı. Çalışmalar kapsamında 429 ton sıcak asfalt yama, 15 kilometre sathi kaplama ve 417 kilometre greyder ile yol tesfiye çalışması gerçekleştirildi. Altyapıda ise 7 bin 150 metre içme suyu hattı, 7 bin 200 metre kanalizasyon hattı tamamlandı ve 4 mahallenin su deposu onarıldı. Yazır Mahallesi'nin içme suyu problemi çözülürken, atıksu paket arıtma tesisi için ihale aşamasına gelindi.
Sivrihisar'da 78 mahalle ve 660 kilometrelik yol ağında 4 bin 25 ton sıcak asfalt yama, 28 kilometrelik sathi kaplama ve 428 kilometrelik tarla yolu düzenleme çalışması yapıldı. ESKİ Genel Müdürlüğü, ilçede 19 bin 750 metre içme suyu hattı, 400 metre kanalizasyon ve 200 metre yağmursuyu hattı imalatını tamamladı. 13 mahallenin su deposu onarılırken, Paşakadın Mahallesi Avören Yaylası'na ilk kez içme suyu hattı kuruldu.
Başkan Ünlüce, kırsal mahallelerin ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Günyüzü'nden Sivrihisar'a kadar tüm ilçelerde yatırımların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.