Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2026 Vizyonunu STK'larla Paylaştı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2026 Vizyonunu STK

Başkan Ayşe Ünlüce, Haller Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri temsilcilerine 2026 Eskişehir Yılı hedeflerini anlattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2026 Eskişehir Yılı vizyonu kapsamında belirlenen hedef ve projeleri, şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek paylaştı.

Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve hemşehri derneği temsilcisi ve belediye bürokratları katıldı. Programda, 2026 Eskişehir Yılı için hazırlanan 26 dakikalık tanıtım videosu katılımcılarla buluşturuldu.

Ortak Akıl ve Dayanışma Vurgusu

Video gösteriminin ardından konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, 2026 yılının Eskişehir için taşıdığı özel anlama dikkat çekerek, bu süreci ortak akıl ve dayanışmayla bir fırsata dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

"26" Sayısının Sembolik Anlamı

Başkan Ünlüce, "2026 yılının Eskişehir için taşıdığı anlamdan yola çıkarak, bu güzel tesadüfü bir fırsata dönüştürmeyi hedefledik. '26' sayısı, bizler için sadece bir rakam değil; aidiyeti, aile olma hissini ve ortak bir duyguyu temsil ediyor" dedi.

Şehrin Öncü Ruhuna Vurgu

Başkan Ünlüce, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğinin farkında olduklarını, ancak Eskişehir'in karamsarlığa yakışmadığını düşündüklerini belirtti. "Bu şehir; dayanışma kültürü, birleştirici yapısı, güçlü geçmişi ve geleceğe dair umuduyla her zaman öncü olmuştur. Biz de 2026 yılında Eskişehir'in bu ruhunu daha da görünür kılmak istedik" ifadelerini kullandı.

Kapsayıcı Bir Yol Haritası

Başkan Ünlüce, bu doğrultuda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve bireylerle birlikte "Bu şehir için ne yapabiliriz?" sorusuyla bir yolculuğa çıktıklarını söyledi. Süreçte sivil toplumun katkısının çok önemsendiğini vurgulayan Ünlüce, STK'lardan ve derneklerden 2026 yılına değer katacak projeler, etkinlikler ve fikirler üretmelerini beklediklerini iletti.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmasıyla sona erdi.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Aksaray'da Okul Kantinleri Zabıta Denetiminden Geçti

Şehit Eren Bülbül Türkiye Dart Şampiyonası Erzincan'da Başladı

Erciyes, Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak

Sarıoğlan’da Nevruz Kutlamaları Mehteran Takımı ile Renklendi

Başkan Seçer, TBB Tarafından Düzenlenen ‘Araç Teslim Töreni’ne Katıldı

Mersin Büyükşehir, Gençlere Yapay Zeka ve Veri Analizi Eğitimi Veriyor

Van'da Bahar Temizlik Seferberliği Başladı

İstanbul'da Japonya rüzgârı

Mersin'de 208. Cadde'de Asfalt ve Kaldırım Çalışmaları Tamamlandı

Keşan’ın gururu Vera’dan gururlandıran başarı

Eskişehir'de Hamamyolu Caddesi'nde Esnaf ve Vatandaş Ziyareti

Büyükkılıç, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Yer Aldı

Silvan'da Geleneksel Serhivde Şenlikleri Başlıyor

Kayseri'de Hacılar İlçesine 91 Milyon TL'lik İçme Suyu Altyapı Yatırımı

Diyarbakır'da Şair Ehmed Huseynî için Tören Düzenlendi