GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ERÜ'ye TÜSEB'den ödül

ERÜ

ERÜ'ye TÜSEB'den ödül

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda 2022 Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜSEB Özel Ödülü sahiplerini buldu. Tören kapsamında ödüle layık görülen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy’a ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Kurultayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuşmalarının ardından Tıp Tarihine ve Ortak Geçmişe Vefa Ödülleri, Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜSEB Özel Ödülleri verildi.

Ödüller kapsamında TÜSEB Özel Ödülüne ERÜ tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC Aşı çalışmaları ile ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, TÜSEB Teşvik Ödülüne ise Nano Biyoteknoloji ve Biyosensör çalışması ile ERÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy layık görüldü.

Ödüle layık görülen Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve Doç. Dr. İsmail Öçsoy’a ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Kurultaya katılan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ödüle layık görülen ERÜ’lü Öğretim Üyelerini tebrik ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: erü'ye tüseb'den ödül

Nevşehir'de Ramazan Bayramı Hazırlıkları ve Geleneksel Etkinlikler

Şuhut'ta Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı Açıklandı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Personelle Bayramlaştı

Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu'nun Ramazan Bayramı Mesajı

18 İlde Düzenlenen Operasyonlarda 118 Şüpheli Yakalandı

Afyonkarahisar'da Ramazan Şenlikleri Yoğun Katılımla Tamamlandı

Şuhut'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği Düzenlendi

Keçiören'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

İstanbul'da 32 bin ailenin bakkal borcu silindi

Şuhut Asri Mezarlık, Bayram Ziyaretleri İçin Hazırlandı

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'den Ramazan Bayramı Mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

Çanakkale Zaferi'nin 111. Yılında Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan'dan Ramazan Bayramı Mesajı