Erbain soğukları geliyor... İstanbul'da etkili olacak!

Erbain soğukları geliyor... İstanbul

Erbain soğukları geliyor... İstanbul'da etkili olacak!

İstanbul’da hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece birden düşecek. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un son meteorolojik değerlendirme raporuna göre Marmara bölgesinin geneli Orta Akdeniz üzerinden gelen bir alçak basınç sisteminin etkisine girecek.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’da Cumartesi sabah saat 06.00’dan itibaren sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Hâlihazırda 15 derece civarında seyreden sıcaklıkların 10 derecenin altına gerileyeceği öngörülüyor.  

Pazar sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların yerel olarak gök gürültülü ve kuvvetli olabileceği değerlendiriliyor. Yağış anında bazı bölgelerde rüzgarın fırtınaya dönüşmesi yer yer saatte 40 ila 60 km hızda esmesi bekleniyor.  

EN SOĞUK GÜNLER YAKLAŞIYOR

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı değerlendirmelere göre, 22 Aralık ile 30 Ocak arasında yaşanan ve halk arasında “Erbain” olarak bilinen kış mevsiminin en soğuk günleri yaklaşıyor. Geleneksel olarak bu dönem, özellikle yaşlılar ve hassas bireyler için dikkat edilmesi gereken bir süreç olarak kabul ediliyor. Tarihi bilgiler, Erbain günlerinde insanların yoğurt gibi soğuk yiyeceklerden kaçındığını ve sıcak tutacak önlemler aldığını gösteriyor.

ZEMHERİN OLARAK DA ADLANDIRIYOR

Yetkililer, Erbain’in başlangıcıyla birlikte İstanbul’da hava sıcaklıklarının 31 Aralık’a kadar mevsim normallerinin 1-3°C altında seyredeceğini tahmin ediyor. Bu süreçte etkili olabilecek sert rüzgârlar, halk arasında “Erbain Fırtınası” ya da “Zemherin” olarak adlandırılıyor.

İstanbulluların soğuk havalara karşı tedbirli olmaları ve özellikle hassas grupların korunmasına özen göstermeleri gerektiği belirtildi. Uzmanlar bu dönemde yağışların da etkili olabileceğini ve hava koşullarına göre hazırlıklı olunmasını tavsiye ediyor.


Haber Kaynak : İGFA

Yalova'da Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezona 'Başka Bir Dünya' ile Başladı

Rabia Tekin, Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

Ticaret Bakanı Bolat: Ağustosta Cari Fazla Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kocasinan'da Satranç Turnuvası: Geleceğin Liderleri Yetişiyor

Pakistanlı Bürokratlar Bağcılar Belediyesi'nde İncelemelerde Bulundu

Türkiye'de İkinci Çeyrekte 81,8 Milyar Dakika Telefon Görüşmesi Yapıldı

Mersin'de Kadın Çiftçilere Büyükşehir Desteği

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'ndan Emniyet Kemeri Uyarısı

Tepebaşı Belediyesi Özel Bireyleri Gezilerle Sosyal Hayata Kazandırıyor

Nilüfer Felsefe Buluşmaları'nda Kadın Hakları Felsefi Açıdan Ele Alındı

Ayyıldız Mahallesi 902 Ada İçi Düzenlemesi Onaylandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile Festivali'ni ziyaret etti

Vali Tuncay Akkoyun'un Dargeçit Taahhütleri Uygulamaya Konuluyor

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali Side'de Sona Erdi

Kocasinan Belediyesi, Türkiye'de Kendi İmkânlarıyla Kentsel Dönüşüm Yapan İlk Belediye