Emniyetten göçmen operasyonu: 309 kişi yakalandı

Emniyetten göçmen operasyonu: 309 kişi yakalandı

Emniyetten göçmen operasyonu: 309 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de düzenlenen “kalkan” operasyonlarında 309 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’de düzenlenen ‘kalkan’ operasyonlarında 309 düzensiz göçmen yakalandı. Milletimizin bilmesini isterim ki; tek amacımız düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla, halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle, organize suç çeteleriyle mücadeleye kararlılıkla devam etmektir. İzmir Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce İzmir genelinde  düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yabancı şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerlerde, metruk binalarda, park-bahçelerde, oteller ile bu güzergahlara açılan bulvar, cadde ve sokaklarda yol uygulaması ve denetimler yapıldı. 1257 emniyet ve  İl Göç İdaresi personelimizin katılımıyla  eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu şahısların ülkemizde yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edildi.

Şehrin çeşitli semtlerinde konuşlandırılan 5 adet Mobil Göç Noktasında parmak izi sorgulamaları yapılan  yabancılardan 309’unun düzensiz göçmen oldukları tespit edildi.

Düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatılmıştır.

Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Yüzücüler kulaçlarını TEGV’li çocuklara eğitim desteği için attı

Nevşehir Belediyesi Atletizm Takımı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye, gelişim odaklı yaklaşımıyla insan kaynağına değer katıyor

BtcTurkVadi Açıkhava'da 'Seçkin' performans

TBMM’nin Gazze tezkeresi Resmi Gazete'de

Hava sıcaklığına dikkat! Dereceler 40'ı bulacak

BNP Paribas Cardif Türkiye’de tazminat bildirimi artık parmaklarınızın ucunda

SMA tedavisinde Türkiye gelişmiş ülkelerin önünde

Başkan Tugay’a Belarus ve Hırvatistan’dan İEF ziyareti

Bakan Yerlikaya Çekmeköy’deki tır kazası ile ilgili detayı paylaştı

TOFAŞ U18 takımı EVOQ Challenge Cup’a katılıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye'ye üst düzey atama

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Ezgilerden Bir Mozaik: Ceneviz İzlerinde Zafer Akşamı

İstanbul Bakırköylü gençlerden YKS’de büyük başarı