Emine Erdoğan'dan 'Engelsiz' farkındalığı

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan'dan 'Engelsiz' farkındalığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, engelli bireylerin günlük hayatlarında kısıtlama, sıkıntı ve engelle karşılaşmadan, herhangi bir yardıma muhtaç kalmadan tüm kentsel hizmetlere ulaşmalarını sağlayacak faaliyetlerin geliştirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından engelli bireylerin günlük hayatlarında kısıtlama, sıkıntı ve engelle karşılaşmadan, herhangi bir yardıma muhtaç kalmadan tüm kentsel hizmetlere ulaşmalarını sağlayacak faaliyetlerin geliştirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

Program, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk ve genç engelli bireylerin katılımıyla hazırlanan "Engelsiz Adımlar Defilesi"nin izlenilmesiyle başladı.

Törende konuşan Emine Erdoğan, yarışmaya geçerli başvuru sayısının 196 olduğunu aktararak, içerikleriyle ilgili bilgi aldığı projelerde birbirinden orijinal fikirlerin yer aldığını ifade etti.

Katılım gösteren tüm belediyeleri tebrik eden Emine Erdoğan, her bir projenin ince fikir işçiliği olduğuna inandığını ve hepsinin en kısa zamanda hayata geçmesini umduğunu dile getirdi.

Engelli bireylerin kısıtlı bir hayata mahkûm olduklarını aktaran Emine Erdoğan, hâlbuki bu durumun kişinin engeliyle hiçbir alakasının bulanmadığını, bilakis bunun, baştan sona insanları tek tip değerlendirme sorunu olduğunun altını çizdi.

Engelli vatandaşların hayatın her alanına tam erişimi sağladığında engellilik hâlinin hafifleyeceğini hep birlikte göreceklerini belirten Erdoğan, 2030 için hedefimiz engelsiz bir 2002'den beri hükûmetin, engellilerle ilgili çok önemli çalışmalar yürüttüğünü, sağlık hizmetlerinden istihdama kadar devrim niteliğinde sayısız iş yapıldığını, on binlerce engelli vatandaşın bugün devlet memuru olarak çalıştığını ve özel sektörde iş bulduğunu, rehabilitasyon merkezlerinin sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Pamukkale'de Bağbaşı ve Tekkeköy Mahallelerinde Parselasyon Planları Askıya Çıkıyor

Yıldırım Kaya, Eskişehir'de Okuyucularıyla Buluşacak

Çorlu Belediyesi, Beklenen Kar ve Buzlanmaya Karşı Hazırlıklarını Tamamladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Basın Emekçileriyle Bir Araya Geldi

Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele İçin Yeni Eylem Planı Hazırlandı

Aybüke Albere’nin dansı sosyal medyayı yaktı

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban: '2025 Acılar Anlamında Unutmak İstediğimiz Bir Yıl Oldu'

Diyarbakır'da Kütüphane Kullanıcılarından Yerinde Çözüm İçin Görüşler Alındı

Mor Şebeke Projesi Çalışmaları Nedeniyle Güzelyalı-Kumkale Yolu Trafiğe Kapatılacak

Kütahya'da Sözleşmeli Erler Yemin Töreni Düzenlendi

Berkay mest etti!

Eyüpsultan'da kışın sıcak çorba ikramı başladı

İstanbul Maltepe'de kadınlar 'tarih' konuştu

Ara Tatilde Demiryolu Kapasitesi 24 Bin Kişi Artırılıyor

Kayseri'de Organik Tarım Eğitimi Tamamlandı, Sertifikalar Dağıtıldı