Emine Erdoğan'dan 'Engelsiz' farkındalığı

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan'dan 'Engelsiz' farkındalığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, engelli bireylerin günlük hayatlarında kısıtlama, sıkıntı ve engelle karşılaşmadan, herhangi bir yardıma muhtaç kalmadan tüm kentsel hizmetlere ulaşmalarını sağlayacak faaliyetlerin geliştirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından engelli bireylerin günlük hayatlarında kısıtlama, sıkıntı ve engelle karşılaşmadan, herhangi bir yardıma muhtaç kalmadan tüm kentsel hizmetlere ulaşmalarını sağlayacak faaliyetlerin geliştirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

Program, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk ve genç engelli bireylerin katılımıyla hazırlanan "Engelsiz Adımlar Defilesi"nin izlenilmesiyle başladı.

Törende konuşan Emine Erdoğan, yarışmaya geçerli başvuru sayısının 196 olduğunu aktararak, içerikleriyle ilgili bilgi aldığı projelerde birbirinden orijinal fikirlerin yer aldığını ifade etti.

Katılım gösteren tüm belediyeleri tebrik eden Emine Erdoğan, her bir projenin ince fikir işçiliği olduğuna inandığını ve hepsinin en kısa zamanda hayata geçmesini umduğunu dile getirdi.

Engelli bireylerin kısıtlı bir hayata mahkûm olduklarını aktaran Emine Erdoğan, hâlbuki bu durumun kişinin engeliyle hiçbir alakasının bulanmadığını, bilakis bunun, baştan sona insanları tek tip değerlendirme sorunu olduğunun altını çizdi.

Engelli vatandaşların hayatın her alanına tam erişimi sağladığında engellilik hâlinin hafifleyeceğini hep birlikte göreceklerini belirten Erdoğan, 2030 için hedefimiz engelsiz bir 2002'den beri hükûmetin, engellilerle ilgili çok önemli çalışmalar yürüttüğünü, sağlık hizmetlerinden istihdama kadar devrim niteliğinde sayısız iş yapıldığını, on binlerce engelli vatandaşın bugün devlet memuru olarak çalıştığını ve özel sektörde iş bulduğunu, rehabilitasyon merkezlerinin sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması

Sakarya'da Sinema Terapi Atölyesi Kayıtları Başlıyor

Konya Büyükşehir, Ilgın'ın Su İhtiyacını Karşılayacak Yatırımları Tamamlıyor

Her Kadın Güzeldir Projesi Örencik Mahallesi'nde Gerçekleştirildi

Siber Suçlarla Mücadelede 61 Şüpheli Yakalandı: 200 Milyon TL İşlem Hacmi

Eskişehir'de 'Kökler ve Kanatlar' sergisi açıldı

Denizli'de çevre temizliği ve kent düzeni için sıfır tolerans dönemi başladı

TAK Ekibi, Afet Farkındalık Haftası'nda Öğrencilere Eğitim Verdi

Yomra'da Kent Meydanı Projesi İçin Geçici Otopark Hizmete Açıldı

Göktaş: Kadınların İş Hayatındaki Oranı 2028'de Yüzde 40'a Ulaşacak

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu Şahinbey'de Öğrencilerle Buluştu

5G İhalesinden Hazineye 3,5 Milyar Dolarlık Katkı

Halk Ekmek fiyatı yarından itibaren 11 TL oluyor

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'na Katıldı

Başkan Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Karaca'nın Acısını Paylaştı