Ekşioğlu: "1 Mayıslar Taksim’de kutlanmalı"

Ekşioğlu:

Ekşioğlu: "1 Mayıslar Taksim’de kutlanmalı"

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri, ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak “1 Mayıslar ruhuna uygun bir şekilde coşkuyla Taksim Meydanı’nda kutlanabilmeli” dedi.

İSTANBUL İGFA- 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıklayan Basın Konseyi eski Genel Sekreteri ve ünlü reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak “1 Mayıslar ruhuna uygun bir şekilde coşkuyla Taksim Meydanı’nda kutlanabilmeli.” dedi. 41 kişinin yaşamını yitirdiği 1977 1 Mayıs’ından 33 yıl sonra 2010-2012 yılları arasında 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda resmi bayram olarak kutlanabildiğini ve ciddi hiçbir problemin yaşanmadığını hatırlatan Abdullah Ekşioğlu, 2013 yılında dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun mazeret olarak inşaatları göstererek Taksim Meydanı’nı işçilere kapattığını, o inşaatların tamamlanmasının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen bu yasaklama uygulamasının günümüze kadar devam ettiğini kaydetti. Hüseyin Avni Mutlu’nun FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında görevinden alınarak yargı karşısına çıkarılmış olmasının da manidar olduğunu savunan Ekşioğlu, kapsamlı bir araştırma yapılırsa ülkemizde özgürlük ve demokrasiyi çeşitli mazeretlerin arkasına saklanarak engelleyenlerin asıl amacının toplumsal barışımızı bozmak olduğunun anlaşılacağını ileri sürdü.

1 Mayıs vesilesiyle 1977’de yaşamını yitirenleri bir kez daha rahmetle andığını kaydeden Abdullah Ekşioğlu, tüm engelleme ve demokrasi dışı uygulamalara rağmen 1 Mayıs’ta kutlamalara katılacak tüm vatandaşlarımızın sağduyulu olmasını isteyerek, 1 Mayıs’ın resmi olarak kutlanılabiliyor olmasının da önemli bir adım olduğunu ancak hedeflerinin özgürlük ve demokrasileri kısıtlayan tüm mazeretleri geçersiz kılacak bir anlayışın tüm ülkeye ve vatandaşlara hâkim olması olduğunu ifade etti.

Toplumsal barışın yasaklamalarla değil, özgürlük alanlarını genişleterek güçlendirilebileceğini de kaydeden Ekşioğlu, tüm vatandaşların “mazeretsiz demokrasi” taleplerini demokratik yollarla ve güçlü bir şekilde dile getirmesinin Türkiye’nin yarınlarını aydınlatacağını kendisinin aday adaylığı sürecindeki “mazeretsiz demokrasi” vurgusunun sadece bir vaat değil, birinci hedef olduğunu söyledi. Toplumun tüm kesimleriyle bütünleşmesinin güçlü Türkiye’yi yaratacağını da sözlerine ekleyen Abdullah Ekşioğlu, “Unutulmamalıdır ki birlikte daha güçlü olacağız.” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor